Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 09:53
Abonamente

Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, ora 06:09    Din editia print

Marime Font

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, spre hăul politicii moldovenești.

Singura piesă de rezistență a PL era, și poate încă mai este, Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat al mun. Chișinău a demonstrat, încă o dată în referendumul din 19 noiembrie, că are forță politică, în ciuda presiunilor venite asupra sa din exteriorul sau din interiorul țării. Singura „meteahnă” a lui Chirtoacă este că a recunoscut dintotdeauna că susține ideea UNIRII.

Astfel, primarul unionist, care avea potențialul și susținerea electoratului pentru a ocupa orice funcție importantă din stat, a devenit extrem de incomod. Așa ne-am pomenit cu un deja vu în politica moldovenească! Or, după același scenariu, care l-a nimicit pe Filat, ca lider incontestabil și a transformat PLDM-ul într-un cadavru politic, s-a jucat și în cazul Chirtoacă și, respectiv, PL. Aceleași percheziții, arestări, instanțe de judecată și într-un final filme indecente, plasate în internet. Însă, dacă Filat a avut „păcatele” sale și instanța l-a prins imediat cu mâța în sac, lui Chirtoacă procurorii, se pare, n-au putut decât să-i incrimineze o poză cu mâța.Cei care încă mai cred că suferințele lui Chirtoacă sunt doar pentru că cineva s-a trezit peste noapte cu o poftă nebună de a pune mâna pe Primăria mun. Chișinău se înșală amarnic. Scopul final este discreditarea lui Dorin Chirtoacă și transformarea lui în cadavru politic. Or, nu în zădar, cu o săptămână înainte de referendum în internet au apărut mai multe fotografii și filmulețe care surprindea viața intimă a primarului de Chișinău în toată splendoarea sa. Un gest murdar și fără pic de bun simț.

Totuși, cei care au regizat acest joc ieftin, nu au înțeles că ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar ce a funcționat în cazul ex-premierului Filat, a eșuat lamentabil în ceea ce-l privește pe Chirtoacă. În primul rând, pentru că mass-media și opinia publică din R. Moldova și-au învățat lecția și nu au mai făcut zarvă din viața intimă a unui politician. Probabil, au înțeles într-un final că ceea ce se întâmplă în dormitorul unui om, fie el și politician, acolo trebuie să rămână. Nici măcar moraliștii nu au avut nimic de comentat în acest caz, pentru că, spre deosebire de Filat, Chirtoacă este burlac și poate să facă sex când, unde și cu cine are chef, acest lucru pe noi, pur și simplu, nu ne privește, atât timp cât nu influențează în mod direct activitatea sa de primar

Însă, incidentul în cauză a scos încă o dată în vileag metehnele politicii moldovenești, care oricât ar fi de ciudat se face în dormitoare, în vile de lux sau în saune private. Și asta e trist. Într-o țară, în care oamenii mor de foame, politicienii se pare că încearcă să dezvolte afaceri cu filme pentru adulți. Doar că nu uitați de efectul bumerangului, de altfel, din câte îmi amintesc, domnul Ghimpu râdea atunci când Filat a fost arestat. Așa că s-ar putea ca mâine să apără filme indecente cu alți politicieni și nu m-aș mira deloc, dacă următorul ar fi chiar domnul președinte. Pentru că așa clasă politică avem, atâta pot. Nu intrați în jocurile lor murdare, fiecare om, fie el și un politician incomod, are dreptul la viață privată.

Un articol de: Ana Marchitan Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md