Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:26
Abonamente

Bună Dimineața 20 Decembrie 2016, ora 07:37

Marime Font

Sexul, politica și banii, pe înțelesul moldovenilor

Aceste trei subiecte atrag atenția cititorilor indiferent de continent, țară și anotimp. Presupun că anume din același motiv ai făcut și tu click. Să fi pus titlul „de ce materialele calitative și bine documentate sunt citite mai prost decât bârfele”, probabil toți îl treceau cu vederea. Ce mai, nu-i în trend.  

 
 
 

E suficient să pui în titlu cuvântul sex, să menționezi numele unui politician controversat sau să pomenești ceva de bani câștigați ușor și miile de vizualizări sunt garantate. Jurnaliștii fac investigații, materiale la care lucrează câteva săptămâni sau luni, unii chiar își pun viața în pericol, dar e suficient ca un portal dubios să plaseze o știre despre cum un oficial milionar face dragoste și în următoarele câteva zile restul informațiilor nu mai contează. Trist, știu.

Despre „știrea” că o profesoară de la Ungheni a fost filmată, în timp ce-i făcea sex oral prietenului, știe practic orice suflet de pe această palmă de pământ. Faptul că un ex-prim-ministru apare într-un video porno cu o blondă, la fel este un lucru bine cunoscut. Aceste două noutăți au făcut înconjurul țării în doar câteva ore. A doua zi, la colț de stradă, fiecare om vorbea despre asta. Între timp, anchetele despre defrișări ilegale de pădure, despre corupție la vamă, în universități, la poliție și despre meciuri trucate în sport, trec neobservate. Organele competente se apucă de treabă, doar când au interese.Titlurile de genul, „10 pași cum să devii bogat”, „câștigă 50 de dolari pe zi stând în fața calculatorului” sau „15 calități pe care le are un milionar”, sunt foarte atractive pentru cei care se gândesc numai la bani – deci, respectiv pentru majoritatea. Păcat că oamenii nu înțeleg un singur lucru. Bogat nu devii peste noapte. Pentru asta trebuie să dai din coate mai mulți ani și tot nu există siguranța că la un moment dat banii vor veni doldora. Titlurile astea sunt puse pentru ca să determine persoana să facă click, iar mai multe click-uri înseamnă publicitate, iar publicitatea înseamnă bani.

Foarte bine, cel puțin în R. Moldova, se vând „știrile” unde politicienii își spală rufele în public. Oamenilor le place să urmărească certurile altora, crezând că ei sunt mai buni. Pe lângă asta, toate prostiile care ies din gura oficialilor noștri sunt servite de presă drept informații importante. Ei, pe naiba. Asta aduce rating și respectiv parale.

Citind doar știri despre sex, politică murdară și bani adunați cu lopata, degradăm, iar șmecherii se îmbogățesc pe dramele și necazurile altora. Haideți să consumăm informații de calitate și să-i desființăm pe cei care trăiesc din click-uri și titluri siropoase! 

Un articol de: Dorin Galben Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md