CSI / Rusia

„Sfântul Putin?” Activiştii ortodocşi din Rusia vor canonizarea şefului de la Kremlin

Ei susţin că primesc în mod constant cereri de la cetăţenii ortodocşi din ţară pentru canonizarea lui Puţin. Anterior, „Comitetul Naţional” a abordat deja subiectul cu Patriarhului Moscovei şi al Întregii Ruşii Kirill. Acum activişti îi vor trimite o altă scrisoare cu propunerea accelerării procesului de canonizare a lui Putin.

„Şi, în cele din urmă, în cultul oficial să fie adoptată o nouă rugăciune „Pentru Putin!”. Cele mai recente date VTsIOM indică în mod clar faptul că 90% din populaţia ţării cred că preşedintele Federaţiei Ruse este un sprijin şi o speranţa în această viaţă, şi aproape 100% din populaţia ortodoxă se roagă zilnic pentru sănătatea lui şi doresc să-l vadă conducător pe viaţă al marii Ruşii. Nu este un secret faptul că toate forţele titanice pentru binele patriei el le primeşte de la Dumnezeu! „ spun activiştii.

Ei subliniază că „liderul naţional imbisericit apară eroic ortodocşii din Ucraina şi Siria” şi a „redobândit strălucitor pentru patrie sacralul Korsun”.

„În ceasul atacului furios al Occidentului asupra valorilor noastre spirituale şi a puterii economice a statului, toţi patrioţii s-au adunat în jurul lui Putin, cu credinţă în norocul şi invincibilitatea sa”, – subliniază activiştii.

„Comitetul Naţional” consideră că „forţele sănătoase din Biserica Ortodoxă Rusă vor îndeplini porunca spirituală a poporului rus” şi deja din 2016, în toate bisericile ortodoxe va răsună rugăciunea „Despre Putin – Salvatorul Rusiei”.

Aminitm că în creştinism (cu excepţia unor culte protestante) canonizarea are loc după moarte. De asemenea, trebuie remarcat faptul că persoană care este trecută în rândul sfinţilor este un model de virtute.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *