Fotbal

Sheriff a acces in topul celor mai puternice cluburi din lume

Campioana de fotbal a R. Moldova, Sheriff Tiraspol, se claseaza pe locul 79 a clasamentului celor mai puternice formatii de cub de pe mapamond, alcatuit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).

Formatia catalana FC Barcelona conduce acest top. Ea a acumulat 321 de puncte si este urmata pe pozitia secunda de Chelsea Londra, cu 286 de puncte. O crestere semnificativa in top a inregistrat echipa germana Werder Bremen, care a urcat de pe locul sase (luna trecuta) pana pe pozitia a treia, la doar sdoua puncte in spatele celor de la Chelsea.

In pofida faptului ca a fost eliminata din Europa League, echipa ucraineana Sahtar Donetk au ramas in top, coborand insa de pe locul patru pe cinci, cu 266 de puncte.

De asemenea, in top-10 mai sunt prezente Manchester United (278 de puncte), Arsenal Londra (254), Estudiantes Argentina (251), Cruzeiro Brazilia (249) Hamburg Germania (242), AS Roma Italia (240).

Clasamentul este realizat in baza rezultatelor tuturor echipelor de club din lume in perioada 1 martie 2009 – 28 februarie 2010.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *