Sport

Sheriff este la un pas de calificarea in turul trei preliminar

Inter Turku – Sheriff Tiraspol 0-1 (0-1)

Marcator: Suvorov (42, din penalti)

„Sheriff”: Stanislav Namasco, Tarhnisvili, Corneencov, Suvorov (da Costa, 90), Balima, Karpovici, Ruamba, Diedu (Mandricenco, 72), Rodrigues, Vitalie Bulat (Verbetchi, 74), Nadson. Antrenor: Leonid Kuciuk

Avertismente: Bantamoi, Fruholm, Paajanen, Purjhe si Kauko (toti – Inter).

Arbitru: Zsolt Szabo (Ungaria)

Stadion: „Veritas” (Turku), 5000 de spectatori

Pentru prima data in competitiile europene intercluburi de fotbal, sortii au harazit formatiilor moldovene un adversar din Finlanda. Fotbalul scandinav intotdeauna s-a remarcat prin prestante stabile in turneele internationale si, cu certitudine, campioana Finlandei, Inter Turku, nu putea sa devieze de la aceste traditii.
Invingatoarea Diviziei Nationale, Sheriff Tiraspol, si echipa Inter Turku au participat si in iarna acestui an la o competitie comuna, Cupa Comunitatii statelor CSI si Baltice. Daca tiraspolenii si-au adjudecat principalul trofeu al acestui turneu, finlandezii au ocupat ultimul loc in grupa lor preliminara.

In orasul Turku, formatia antrenata de belarusul Leonid Kuciuk s-a deplasat cu un lot decimat din cauza accidentarilor, fapt care a complicat intentia Sheriffului de a obtine un rezultat pozitiv. Pe langa indisponibilitatea rusului Aleksandr Erohin (despre care am mai scris), Kuciuk nu a putut miza pe aportul lui Volkov, Mamah si Arbanas, toti avand roluri-cheie in mecanismul de joc al tiraspolenilor.
Ajungand in Finlanda, jucatorii nostri au constatat ca gazonul pe care urmau sa evolueze este intr-o stare mai proasta decat propria arena din Tiraspol. Acest fapt presupune traiectorii mai bizare ale balonului si, implicit, mai multe dificultati in realizarea unei victorii. Interesul publicului finlandez fata de debutul propriilor favoriti in Liga Campionilor a fost unul neasteptat de scazut. Cu o zi inainte de disputarea meciului erau realizate 2500 de bilete, iar in timpul partidei stadionul din Turku s-a umplut doar pe jumatate. Mai mult, nici un post de televiziune din Finlanda nu si-a manifestat interesul de a transmite meciul.
Partida a fost una echilibrata si, in pofida dificultatilor de efectiv, tiraspolenii s-au straduit sa domine jocul. Au fost mai multe ocazii de poarta in prima repriza, insa defensiva gazdelor, in frunte cu portarul Patrick Bantamoi, a avut o prestanta matura. In minutul 42 insa, Bantamoi s-a transformat „din inger in demon” faultandu-l in careul de pedeapsa pe Balima. Penaltiul acordat de arbitrul a fost transformat de catre Alexandru Suvorov, care, dupa ce nu a convins campioana Rusiei, Rubin Kazan, ca merita sa joace acolo, a revenit la Sheriff si a devenit marcator in preliminariile Champions League.
Mitanul secund nu a schimbat mai nimic in cursul jocului, doar ca gazdele au mai apasat pe accelerator, incercand sa puna presiune asupra Sheriffului. Deoarece defensiva nistrenilor a rezistat, arbitrul Szabo a consemnat scorul final de 0-1 in favoarea campioanei R. Moldova. Astfel, Sheriff poate aborda mult mai relaxat meciul de raspuns care se va disputa miercurea viitoare la Tiraspol. Dar sa nu uitam ca, dupa ce a pierdut la Chisinau cu scorul 1-2, Zimbru a invins in deplasare cu 2-0 si s-a calificat in turul doi preliminar al turneului Europa League.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *