Moldova

Sheriff Tiraspol revine în topul Diviziei Naţionale

Aflată în fotoliul de lider în topul Diviziei Naţionale, Dacia Chişinău s-a confruntat, pe stadionul din Suruceni, cu debutanta competiţiei, formaţia Găgăuzia Comrat. Jucătorii din sudul republicii au avut o primă repriză foarte bună, reuşind să deschidă tabela în minutul 39, prin Oleg Hromţov. Bucuria găgăuzilor nu a durat însă decât trei minute, văzându-se egalaţi după ce georgianul Levan Korgalidze a înscris din penalty. După pauză, jocul s-a disputat la o singură poartă, „lupii galbeni” înscriind de încă trei ori. În minutul 50, „piticul” Ghenadie Orbu a adus Dacia în avantaj pe tabelă, iar în minutele 72 şi 90, Korgalidze s-a remarcat de încă două ori, consemnând scorul final de 4-1.

După un debut ezitant în actuala ediţie a campionatului, Sheriff Tiraspol joacă mai eficient şi, după etapa a 14-a, se află pe locul secund, la un singur punct diferenţă de liderele Dacia şi Olimpia. La Tiraspol, Sheriff s-a confruntat cu „sora mai mică”, FC Tiraspol. Campioana a depus mult efort pentru a deschide tabela, primul gol fiind consemnat abia în minutul 49, când s-a remarcat Serghei Gheorghiev. Peste un sfert de oră a venit al doilea gol, semnat de Benjamin Balima, iar penalty-ul transformat de sârbul Volkov în minutul 71 a stabilit scorul final al meciului: 3-0 în favoarea „galben-negrilor”.

O altă partidă „nistreană” s-a disputat pe stadionul din Râbniţa. Vicecampioana în exerciţiu, Iskra-Stal, a învins cu 4-0 pe Dinamo Tighina, formaţie aflată pe locul zece în clasament.

Ultimul meci din etapa a 14-a a campionatului republican de fotbal, Divizia Naţională, s-a disputat la Bălţi. Olimpia din localitate a surclasat Academia UTM cu 3-2 şi se află pe treapta a doua a clasamentului.

În alte meciuri ale etapei au fost consemnate rezultatele: Milsami Orhei – Rapid Ghidighici 3-0, Zimbru Chişinău – Sfântul Gheorghe 2-1, Nistru Otaci – FC Costuleni 1-0.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *