Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Vedete 9 Septembrie 2010, ora 14:30

Show exotic de maşini la Shopping MallDova

Marime Font

 
 
 

 Centrul comercial Shopping MallDova va găzdui, în perioada 13 - 19 septembrie, o expoziţie de maşini, "Show-ul contrastelor. Festivalul maşinilor exotice", eveniment care va transforma pentru o săptămână mall-ul într-un loc de pelerinaj al celor pasionaţi de autoturisme.

 Organizată de Shopping MallDova şi cluburile retro din Bălţi şi Chişinău, cu susţinerea PRO TV şi a magazinului Fotomax, manifestarea va reuni trei segmente exclusiviste de automobile: tuning auto, maşini de epocă şi maşini sport, oferind tuturor ocazia de a admira modele valoroase, unice, adevărate bijuterii pe patru roţi.

Festivalul va aduna circa 20 de maşini exotice care vor putea fi votate prin sms de către vizitatorii mall-ului, iar în data de 17 septembrie, în cadrul Galei de Premiere, proprietarii celor mai apreciate maşini, la diferite categorii – Tuning, Retro, Sport - vor fi premiaţi.
În categoria de maşini sportive vor fi prezentate automobile de rally, participante la campionate şi concursuri internaţionale: WV Golf, WV Polo, VAZ 2108, Subaru Impreza, Buggy.Vedetele incontestabile ale acestui eveniment vor fi maşinile modificate, participante şi medaliate la campionatele de Dragracing: Subaru Impreza WRX STI , Nissan Sky Line, BMW E30, BMW E36 340 Bi turbo, BMW 320. Vizitatorii mall-ului vor avea ocazia să admire pe viu maşina lui Igor Vrabie, Nissan Sky Line, cîştigătoare a Campionatului Central-European de Accelerare 2010.

Pasionaţii de maşini retro, vor putea admira cîteva dintre cele mai bine conservate şi restaurate automobile de epocă, provenind din perioada 1932-1970. Colecţionari din Moldova, Bielorusia, Ucraina şi Rusia vor expune în faţa publicului modele de mare valoare: Packard (1938) – Grand Prix 2010 la festivalurile auto-retro din Minsk, Odessa şi Chişinău, Pobeda M20 Coupe-Cabriolet (1954) – participant la 4 competiţii internaţionale, Cadillac DeVille (1968), Mercedes (1937), Citroen 2CV (1957), WV Beetle (1970), Cadillac Eldorado (1976), Merlin (1932), Gaz 21 (1968).

Pe lângă exponatele exotice, în mall vor fi expuse şi machete auto detaliate şi autentice, care copiază până la cel mai mic detaliu mărci celebre: Audi, Lamborghini, Porsche, BMW, Dodge, Bugatti, Lexus, Aston Martin, Alfa Romeo, Peugeot, Maserati, Mercedes Benz..

Colecţionarea machetelor auto este o pasiune de peste 10 ani a lui Radu Cucu, care a adunat în total mai mult de 300 de modele. Colecţia cuprinde machete auto a „Legendelor URSS”, Super Car-uri, modelelor europene ale anilor `70 - `80, modelelor retro şi sportive.

Festivalul maşinilor exotice va fi completat de un concurs pentru doamne şi domnişoare, care sunt invitate să devină „Miss Tuning”. Fotografi profesionişti vor face poze gratuite tuturor doritoarelor lângă maşinile din mall, pentru ca în final vizitatorii mall-ului să fie invitaţi să selecteze cîştigătoarea. „Miss Tuning” va fi răsplătită de către Shopping MallDova cu un certificat de cumpărături în valoare de 700 lei.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md