Tendințe

Şi tu cu ce te îmbraci la Balul de absolvire?

Fiecare rochie îşi are silueta sa

Dacă eşti subţire şi androgină (cu şolduri înguste şi cu pieptul mic), orientează-te către o rochie în stilul anilor ’60, care nu evidenţiază talia. Eşti înaltă şi cu forme feminine? Profită de frumuseţea siluetei tale şi pune-o în evidenţă purtând o rochie-bustieră. Dacă ai şoldurile late sau nu ai talie, e recomandat să porţi volume care să ascundă aceste zone. Liniile unei rochii cu croială empire îţi vor reechilibra silueta.

Detaliile contează

Pe podium, dar şi în magazinele de la noi veţi observa că decupajele fac legea în această perioadă. Aşadar, optează pentru o rochie de banchet cu spatele gol şi cu mâneci din dantelă sau broderie. Pentru o viziune a eleganţei şi stilului clasic, optează pentru o rochie deasupra genunchilor, cu un singur umăr, care îţi va pune în valoare silueta în spiritul clasicului minimalism.

Rochiile de inspiraţie romantică sunt ideale pentru sezonul cald. Drapajele, aplicaţiile florale, tonurile calde, uşor pastelate, volanele, materialele ultrafluide, precum voalul sau mătasea sunt ingredientele unui look boem. Dacă nu vrei să pari prea „dulce” într-o astfel de rochie, combină o rochie maxi cu o jachetă de piele scurtă.

Alegerea accesoriilor ţine strict de modelul rochiei – în cazul unui model simplu, într-o singură culoare, alege un colier supradimensionat. Dacă materialul rochiei are un imprimeu bogat sau aplicaţii florale, optează pentru accesorii care să nu iasă în evidenţă şi să-ţi încarce look-ul.

Şi nu uita de accesoriul perfect oricărei petreceri – zâmbetul!

Silvia Ursu

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *