Actualitate

SIE: Scenariu al ruperii României pe fondul atacurilor informativ-operative: Moldova la ruşi, Transilvania la unguri şi Muntenia la americani

Această analiză, una foarte amplă, cu numeroase variante şi mulţi paşi (din care am aflat foarte puţine lucruri, dar esenţiale) şi care va fi prezentată în CSAT, porneşte de la premiza că tot ceea ce se petrece acum în România are la baza un scenariu extern, la care contribuie factori perturbatori din mediile de informaţii, manipulare, dezinformare, ale serviciilor secrete ruseşti interne şi externe (FSB şi SVR), împreună cu servicii satelite din Ungaria (NBH), Republica Moldova (SIS). La acestea se adaugă servicii de mercenariat, unele chiar cu foşti ofiţeri ai CIA, acum în slujba ruşilor. Deocamdată nici serviciile secrete americane din România, pe latura activă a antenei CIA la Bucureşti nu au o reacţie definită, până nu apar noi ordine de la Casa Albă în noul context internaţional al învestirii noului preşedinte al SUA, Donald Trump.

Scenariul specialiştilor SIE are la bază o trădare a intereselor României şi o abandonare a forţelor aliate americane şi europene. În acest caz, cele petrecute de după câştigarea alegerilor în SUA de către Donald Trump se pun pe seama atacurilor informaţionale şi operative ale FSB şi SVR, coordonate direct de la Kremlin. În acest caz, şi alegerile din România câştigate de PSD, asimilat cu un partid fost comunist, dar şi alegerile din zona est-europeană, dominate tot de stânga fosta comunistă arată că şi în ţara noastră se urmăreşte un puternic factor destabilizator. Că atare, valurile de proteste precum şi slăbirea puterii pot fi puse şi pe seama unui asemenea scenariu, mai ales cu ofensiva lui Igor Dodon, controlat de SIS şi SVR de a rupe Moldova românească şi de a o alipi la Republica Moldova, cea din sfera de influenţă rusească, la fel cum Transilvania devine subiect pentru un Viktor Orban pro-rus, dar şi agreeat de Donald Trump.

sursa: ziuanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *