Astăzi 24 Aprilie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:16
Abonamente

Ultima oră 20 Noiembrie 2017, ora 18:38

Silvia Radu cere suplimentarea autobuzelor în orele de vârf pentru unele localități suburbane

Marime Font

a

 
 
 

Primarul general interimar, Silvia Radu, a cerut responsabililor să rezolve problemele din domeniul transportului de pasageri, în special ce ține de suburbiile capitalei. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, Radu a menționat că primește foarte multe cereri de la cetățeni privind condițiile proaste de transport. În acest context, ea a solicitat șefului Direcției de Transport, Oleg Poiată, să vină cât mai curând cu un plan de soluționare.

„Sunt foarte multe cereri, atât de la cetățeni, cât și din partea primăriilor care sunt în jurul Chișinăului, care aparțin municipiului, ca să extindem anumite rute. Ca să revenim la anumite rute, fiindcă unele rute au fost închise. Spre exemplu, vă citesc un mesaj care mi-a venit mie la telefon, sper că știți cazul dat. O problemă complexă care vizează locuitorii satului Bubuieci.

„Transportul pasagerilor pe ruta 138 este pur și simplu o catastrofă în ajunul iernii. Intervalul de așteptare a unui microbuz uneori depășește 45 minute, iar în orele de vârf pur și simplu nu încap pasagerii la stația de unde pornește. Graficul nu este respectat, în zilele de sâmbătă și duminică e dezastru”, a citit Silvia Radu.În acest context, primarul interimar a solicitat direcției să vină cu un raport privind rutele de transport și posibilitățile de suplinire a acestora cu unități de transport pentru a fluidiza traficul, mai ales în orele de vârf.

„Eu vă rog foarte mult, așezați-vă cu întreprinderea de transport și făceți-mi o prezentare clară a rutelor și încercați să găsiți o soluție pentru aceste probleme. Tema Bubuieci – care este soluția, tema comunei Trușeni și primăria Ialoveni. Nu toate vor fi posibile de soluționat într-o zi, fiindcă sunt probleme ce țin de extinderea rutelor de troleibuze, dar sunt probleme care țin de disciplina sosirii la timp a autobuzelor. Și trebuie să căutați posibilitatea, acolo unde este posibil, ca să fie mai multe autobuze pe aceste rute în orele de vârf”, a adăugat Silvia Radu.
 
Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Silviu Tănase

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

În această săptămână, Curtea Constituțională, în unanimitate, a emis o nouă decizie istorică. Instituția, care este garantul Constituției, a emis o decizie ce i-a făcut pe mulți să ia apă în gură. N-am văzut reacții pe fond nici de la opoziția parlamentară sau...

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Nu avem nimic, dar nimicul ne e suficient

Evenimentele de la Uniunea Scriitorilor, de pe 27 martie, au decurs foarte bine. Solemnitatea momentului a fost marcată de parastasul pentru membrii Sfatului Țării și scriitorii deportați, oficiat de preoții Mitropoliei Basarabiei. 

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md