Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

Ultima oră 20 Noiembrie 2017, ora 18:38

Silvia Radu cere suplimentarea autobuzelor în orele de vârf pentru unele localități suburbane

Marime Font

 
 

Primarul general interimar, Silvia Radu, a cerut responsabililor să rezolve problemele din domeniul transportului de pasageri, în special ce ține de suburbiile capitalei. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, Radu a menționat că primește foarte multe cereri de la cetățeni privind condițiile proaste de transport. În acest context, ea a solicitat șefului Direcției de Transport, Oleg Poiată, să vină cât mai curând cu un plan de soluționare.

„Sunt foarte multe cereri, atât de la cetățeni, cât și din partea primăriilor care sunt în jurul Chișinăului, care aparțin municipiului, ca să extindem anumite rute. Ca să revenim la anumite rute, fiindcă unele rute au fost închise. Spre exemplu, vă citesc un mesaj care mi-a venit mie la telefon, sper că știți cazul dat. O problemă complexă care vizează locuitorii satului Bubuieci.

„Transportul pasagerilor pe ruta 138 este pur și simplu o catastrofă în ajunul iernii. Intervalul de așteptare a unui microbuz uneori depășește 45 minute, iar în orele de vârf pur și simplu nu încap pasagerii la stația de unde pornește. Graficul nu este respectat, în zilele de sâmbătă și duminică e dezastru”, a citit Silvia Radu.În acest context, primarul interimar a solicitat direcției să vină cu un raport privind rutele de transport și posibilitățile de suplinire a acestora cu unități de transport pentru a fluidiza traficul, mai ales în orele de vârf.

„Eu vă rog foarte mult, așezați-vă cu întreprinderea de transport și făceți-mi o prezentare clară a rutelor și încercați să găsiți o soluție pentru aceste probleme. Tema Bubuieci – care este soluția, tema comunei Trușeni și primăria Ialoveni. Nu toate vor fi posibile de soluționat într-o zi, fiindcă sunt probleme ce țin de extinderea rutelor de troleibuze, dar sunt probleme care țin de disciplina sosirii la timp a autobuzelor. Și trebuie să căutați posibilitatea, acolo unde este posibil, ca să fie mai multe autobuze pe aceste rute în orele de vârf”, a adăugat Silvia Radu.
 
Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul