SIMO ÎN SEMIFINALE! Halep revine fabulos de la 1-4 și 15-40 și o doboară pe Zhang în 90 de minute (VIDEO)

publicat în Sport pe 9 Iulie 2019, 17:45

După meci, Simona Halep a vorbit despre victoria în fața lui Zhang și despre calificarea în semifinale, prima după cea reușită în 2014, când a pierdut cu Eugenie Bouchard. „Am luptat din greu din primul set. Știam că Zhang va lovi foarte tare. Mereu când am jucat cu ea mi-a fost greu. M-am gândit că trebuie să fiu puternică și să joc cât mai bine! Am energie, mă simt destul de bine! Sunt sănătoasă și mă simt încrezătoare! Cred că joc cel mai bun tenis al meu pe iarbă! Nu mă voi uita la meciul adversarelor. Mă voi pregăti pentru a fi gata și voi face recuperarea! Voi fi gata pentru următorul meci”, a declarat Simona Halep la Eurosport. Halep și-a luat revanșa după ce pierduse ultimele două confruntări directe cu Zhang.


SIMONA HALEP - SHUAI ZHANG, WIMBLEDON 2019 // Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat în semifinale la Wimbledon după o victorie splendidă reușită în fața chinezoaicei Shuai Zhang (30 de ani, 50 WTA), pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 7-6 (4), 6-1, în 90 de minute.

Halep va juca joi în semifinale contra învingătoarei din partida Elina Svitolina (24 de ani, 8 WTA) - Karolina Muchova (22 de ani, 68 WTA). Meciul începe în scurt timp.

Începutul partidei a fost mult sub standardele cu care Simona ne-a obișnuit în ultimele două partide. Ezitantă, Halep a intrat în meci ușor timorată, iar chinezoaica a profitat din plin, distanțându-se în doar câteva minute la 3-0.

Halep nu s-a panicat însă, iar reglajele făcute au ajutat-o să revină și să neutralizeze cumva jocul agresiv al adversarei sale. Simona a avut răbdare în game-urile jucate pe propriul serviciu, rezistând în fața mingilor puternice trimise de adversara sa.

72% - a fost procentajul punctelor câștigate de Simona Halep pe propriul serviciu

HALEP, CE PSIHIC DE FIER!

Cheia primului set a fost la scorul de 4-1 în favoarea chinezoaicei, când Halep a anihilat patru mingi de dublu break, acela fiind momentul în care revenirea jucătoarei noastre a prins contur.

Halep a servit de două ori pentru a rămâne în set, la 4-5 și 5-6, dar a servit excelent, demonstrând că a lucrat din plin pentru a-și perfecționa unul dintre punctele sale vulnerabile din acest turneu.

17 lovituri câștigătoare a trimis azi Halep

În tie-break, Simona a fost mai solidă și a profitat de căderea chinezoaicei, care a comis patru erori neforțate ce au facilitat misiunea lui Halep.

DOMINANTĂ ÎN SETUL SECUND

Setul secund a curs într-o singură direcție. Complet eliberată de presiune, Halep a dictat ritmul punctelor și nu i-a mai permis chinezoaicei să preia controlul. După două game-uri echilibrate în start, Halep a pus definitiv stăpânire pe partidă, game-urile curgând în favoarea ei cu o lejeritate reconfortantă.

Simona Halep ajunge astfel în semifinale la Wimbledon pentru a doua oară în carieră, unde va da peste învingătoarea partidei Elina Svitolina - Karolina Muchova.