Sport

Simona Halep, învinsă de Elina Svitolina în finala turneului WTA de la Roma

 Svitolina (22 ani, 11 WTA) s-a impus după două ore și 7 minute de joc în fața Simonei Halep (25 ani), cap de serie numărul șase.

Halep încheie astfel serie de zece victorii consecutive, grație cărora a obținut titlul la Madrid și a jucat finala la Roma. Românca a ratat a treia patra sa dublă în circuit, după cele din 2013 (Nurnberg și s-Hertogebosch, respectiv Moscova, Sofia) și anul trecut (București, Montreal).

Svitolina are cel mai bun bilanț din circuit în acest an, 31 de victorii, 6 eșecuri.

Halep câștigase singurul meci de până acum cu Svitolina, în 2013, la turneul de la Sofia, cu 6-1, 6-1.

În primul set, Svitolina a condus cu 1-0 și 2-1, după ce Halep a ratat mingi de break, însă Simona a reușit să preia controlul setului după un break îăn ghemul cinci (3-2). Halep s-a desprins apoi la 5-2, când a survenit un moment important în economia meciului, piciorul drept al româncei rămânând blocat în zgură și fiind aproape de o entorsă. Simona a continuat, dar a pierdut următoarele două ghemuri, reușind să încheie setul cu 6-4, după un ”court coaching” cu antrenorul Darren Cahill.

Halep a început excelent actul secund, cu un break, după ce medicul oficial al turneului i-a verificat glezna, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând. Halep a reușit să revină, a egalat, 3-3, dar apoi a pierdut două ghemuri la rând. Halep a salvat o minge de set la 3-5 și a recuperat din nou, restabilind egalitatea, 5-5. Svitolina a controlat finalul setului, câștigând cu 7-5.

În decisiv, Simona a acuzat mai clar problemele fizice, a fost lipsită de mobilitate și nu i-a mai reușit nimic, iar Svitolina a adunat punct după punct și s-a impus cu un categoric 6-1.

Din punct de vedere statistic, Halep a reușit 2 ași și a comis 4 duble greșeli, a realizat 30 de winners și a făcut 47 de erori neforțate. Svitolina a avut 4 ași, 5 duble greșeli, 25 winners și 37 de erori neforțate.
Halep va primi un cec de 230.565 euro și 585 puncte WTA.

Halep a jucat la Roma a 24-a sa finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obținut șase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, două în 2014, la Doha și București, trei în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, București și Montreal, iar anul acesta a câștigat la Madrid.

Halep a mai jucat nouă finale, în 2010 și 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto și Cincinnati, iar acum la Roma.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *