Actualitate

Singurul putinist din Congresul SUA a PIERDUT alegerile în Congres

În prezent, Rohrabacher este șeful unei subcomisii a Camerei Reprezentanților pentru Europa, Eurasia și Noile Amenințări. În această poziție el a blocat în mod repetat agendele cheie legate de amenințarea rusă, afirma publicatia. Din cauza lui, camera inferioară nu a putut să investigheze probleme precum războiul Rusiei împotriva Ucrainei în Donbas, problemele democrației în Polonia și Ungaria, drumul Macedoniei către NATO, precum și acceptarea Muntenegrului în NATO.

Rohrabacher a fost de acord cu rezultatele referendumului nerecunoscut de catre ONU privind statutul Crimei și a spus despre sancțiunile împotriva Rusiei că sunt „întruparea ipocriziei”, fiind unul dintre puținii congresmeni care au insistat asupra abolirii ”Legii Magnitsky”.

Inițiatorul acestei legi, Bill Browder, a caracterziat pe Twitter înfrângerea lui Rohrabacher drept „o zi mare pentru adevăr și dreptate”.

Șeful majorității republicane din camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, a declarat anterior că Rohrabacher era probabil pe statul de salarizare al Kremlinului.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor care au avut loc pe 6 noiembrie, democrații din Statele Unite au dobândit controlul asupra Camerei Reprezentanților – camera inferioară a Congresului, iar republicanii și-au sporit controlul asupra Senatului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *