Sănătate

Siropul de bere alungă tusea seacă

Dacă te confrunți cu tusea fumătorului sau ai fost răcit și totuși ai rămas cu o tuse seacă care nu îți dă pace mai ales noaptea, află cum se prepară siropul de bere și cât de benefic este pentru sănătatea ta din acest articol.

Doar cu două ingrediente, ușor de procurat, îți poți prepara chiar la tine acasă un sirop extrem de eficient.

Cum se prepară
Pentru a-l prepara ai nevoie de 150 de grame de zahăr și o jumătate de litru de bere.
Începe prin a topi zahărul într-o tigaie, până când acesta capătă o culoare maronie. Ia tigaia de pe foc, adaugă berea și apoi pune la fiert pentru maxim 20 de minute.

După cele 20 de minute, stinge focul și pune siropul astfel obținut într-o sticlă de sticlă și lasă-l fără dop până se răcește.
Copiii au voie la o linguriță din acest sirop pe parcursul unei zile iar adulții o lingură mare.

În maxim 24 de ore tusea va fi doar o amintire pentru tine.

Află ce afecțiuni poți trata cu ajutorul drojdiei de bere AICI

Berea are grijă de inima ta
Din păcate afecțiunile cardiovasculare se află pe locurile fruntașe de mortalitate în întreaga lume.

Consumul responsabil de bere ajută la creșterea colesterolului bun, numit HDL, care oferă protecție împotriva aterosclerozei.

Datorită faptului că are un conținut scăzut de calciu și un conținut ridicat de magneziu, oferă un efect diuretic și protecție împotriva litiazei urinare.

Mai mult de atât, siliciul din bere care provine din orz, asigură o bună densitate osoasă și optimă care poate oferi protecție organismului uman împotriva afecțiuniii Alzheimer.

O sursă de fibre solubile

Se bucură de un aport important de vitamine, minerale, fibre solubile și mulți antioxidanți benefici organismului uman, oferă un scut împotriva maladiilor cardiace, a diabetului zaharat de tip 2 și menține o bună arhitectură a oaselor.

Împreună cu o dietă sănătoasă și mișcare făcută cu regularitate, berea poate fi considerată un adevărat medicament.

Ajută la buna funcționare a rinichilor
Finlandezii au efectuat un studiu pe baza componentelor berii și a felului cum aceasta interacționează cu organismul uman și au ajuns la concluzia că față de toate celelalte băuturi alcoolice, berea ajută rinichii să funcționeze în parametri optimi și previne formarea pietrelor la rinichi.

Mai mult de atât, poate fi considerată un adevărat remediu împotriva insomniei, deoarece conține acid nicotic și lacto-flavină care favorizează un somn bun.

Un alt motiv pentru care este indicată berea să fie consumată cu moderație este acela că previne formarea cheagurilor de sânge. 

clicksanatatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *