Politică

Sistemul de invatamnt, victima a ezitarilor in plan politic

Miscarea Actiunea Europeana atrage atentia ca, in vederea redresarii structurilor vitale ale statului, precum domeniul educatiei, se impune o urgentare a procedurilor de stabilizare a cadrului politic din Republica Moldova. In acest sens, MAE considera ca orice ezitare a factorilor politici privind investirea noului Guvern se contorizeaza in prejudicii aduse gratuit unor domenii vitregite deja in ultimii ani, din cauza masurilor distructive ale PCRM.

Potrivit MAE, o scurta analiza asupra problemelor cu care se confrunta in acest moment sistemul de invatamant demonstreaza ca „abuzurile si practicile nedemocratice ale comunistilor au continuat si dupa 7 aprilie, si dupa anuntarea rezultatelor alegerilor de la 29 iulie si continua si astazi, cand parinti, profesori, studenti si elevi incearca sa depaseasca nedreptatile si piedicile ridicate tocmai de catre structurile statului, controlate inca de catre comunisti”.

Intr-o conferinta de presa, sustinuta pe data de 14 septembrie a.c., liderul MAE, Anatol Petrencu, a prezentat o serie de nereguli cu care se confrunta studentii, toate provocate de politica comunista iresponsabila dusa in ultimii ani. „Ministerul Economiei si cel al Educatiei au redus planul de inmatriculare in institutiile de invatamant de la un an la altul, franand astfel accesul tinerilor la educatia superioara. Cifrele demonstreaza ca asigurarea unui cadru favorabil pentru educarea tinerilor din Republica Moldova a fost lasata pe ultimele locuri intre „prioritatile” guvernarii comuniste”, a declarat Petrencu. De asemenea, MAE a atras atentia ca, prin tertipuri si tergiversari procedurale, autoritatile comuniste au impiedicat abuziv absolventii de liceu sa-si continue studiile in afara Republicii Moldova.

 

 

Serviciul de presa al MAE

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *