Sănătate

Slăbeşte sănătos

Ca să nu mai consumi în exces fast food, produse de patiserie, mezeluri, dulciuri din comerţ sau alte produse nesănătoase, trebuie să ai în vedere câteva reguli pe care trebuie să le accepţi în viaţa ta şi să încerci să te ghidezi după ele.

Fructe şi legume

Încearcă să măreşti consumul de fructe şi legume, atât în stare proaspătă, cât şi gătite. Astfel vei putea să asiguri nutrienţii de care are nevoie organismul şi să slăbeşti sănătos. Încearcă să înlocuieşti măcar la o singură masă carnea şi produsele procesate cu o salată mare de crudităţi.

Fugi de fast food!

Produsele de tip fast food trebuie să se regăsească foarte rar în dieta ta. Evită să frecventezi foarte des aceste localuri pentru a-ţi fi mai uşor să rezişti tentaţiei. Cu cât mergi mai rar, cu atât mai uşor îţi va fi să stai la distanţă. Dacă nu te poţi abţine într-o zi, este recomandat să alegi soluţiile mai sărace în calorii cum ar fi puiul la grătar sau să eviţi sosurile grase. Alege şi o salată de crudităţi pe lângă meniul tău şi nu te întinde la porţia cea mai mare, ci limitează-te la una mică.

Evită zahărul

Zahărul alb rafinat se regăseşte în aproape orice produs din comerţ, de aceea este foarte dificil să contorizezi cu atenţie cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Cafeaua este delicioasă, dacă foloseşti mierea ca îndulcitor. Renunţă la sucurile din comerţ, toate conţin zahăr sau îndulcitori artificiali. Înlocuieşte-le cu apă plată, lapte vegetal, sucuri naturale preparate în casă sau ceaiuri neîndulcite. Renunţă la diversele cereale cu fructe uscate, ciocolată, iaurt şi alte combinaţii, deoarece sunt pline de zahăr. Alege mai degrabă cerealele integrale simple cu nuci sau seminţe crude.

Nu uita micul dejun

Dacă sari peste micul dejun, te poţi îngrăşa, după cum arată numeroasele studii care atestă importanţa acestei mese care ne asigură energia necesară pentru a începe ziua în forţă. Dacă mănânci micul dejun, ai energia necesară pentru întreaga zi, sau măcar pentru prima jumătate.

Sport

Cu toate că este destul de cald, iar tu eşti epuizată după o zi de muncă, nu trebuie să uiţi de mişcare. Măcar jumătate de oră zilnic.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *