Ultima oră

“Şmecheria” lui Rădoi cu şcoala de antrenori la Chişinău nu ţine. “Ca să faci cursurile acolo trebuie două condiţii: să locuieşti şi să antrenezi în Moldova!”

Informaţia vine să arunce în aer tot planul ţesut de Rădoi şi de Dan Apolzan, şeful Şcolii de Antrenori de la FRF, cei doi premeditând astfel o manevră prin care fostul jucător aflat acum la cârma Stelei să poată intra în posesia carnetului de antrenor deşi nu are studiile necesare. Pentru a se putea înscrie la Şcoala de Antrenori din România, Rădoi ar avea nevoie de Bacalaureat. Fostul fotbalist nu are însă această diplomă şi este obligat să stea pe banca tehnică în calitate de director sportiv. N-are voie să se ridice în timpul meciului pentru a da indicaţii jucătorilor, iar Steaua a angajat alţi oameni, care au licenţa Pro de antrenor, pentru a-i sluji drept paravan.

Rădoi nu şi-a propus să urmeze paşii legali – să înveţe, să ia Bacalaureatu şi apoi să se înscrie la Şcoala de Antrenori -, ci să o ia pe scurtătură. Pentru a fenta regulile, Steaua l-a abordat pe Dan Apolzan, şeful Şcolii de Antrenori de la FRF, care i-a sugerat lui Rădoi să se înscrie la cursuri peste Prut, unde e suficient să ai 9 clase pentru a putea face Şcoala de Antrenori.

Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al FRF, a dezvăluit însă joi că nici acest subterfugiu nu ţine. „Întâmplarea face că sunt bun prieten cu preşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova, Pavel Cebanu. Am vorbit chiar ieri cu el despre subiectul ăsta, l-am întrebat: «Băi, ia spune-mi şi mie ce se întâmplă la voi? Văd că vine toată lumea să-şi ia carnetul acolo, la Chişinău!». Mi-a răspuns că, într-adevăr, n-ai nevoie de Bacalaureat pentru a face cursurile la Chişinău, dar trebuie îndeplinite, în schimb, alte două condiţii, să ai domiciliul în Moldova şi să antrenezi în această ţară“, a explicat Chivorchian.
 
Prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *