Culinar.md

Şniţel de post din soia

Ele pot fi folosite şi în meniurile vegetariene, fiind o sursă foarte importantă de proteine şi substanţe nutritive. În plus, aceste şniţele sunt foarte uşor de preparat. 

Preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, deoarece conţin multe fibre. Adăugate într-o digestie sănătoasă reduc şansele apariţiei cancerului de colon şi renal. Soia conţine lecitină, o substanţă nutriţională esenţială pentru funcţionarea armonioasă a creierului. Lecitina mai are şi alte roluri, ea împiedică depunerea grăsimilor din sânge pe pereţii vaselor sanguine, ajută la eliminarea colesterolului, combate ateromul, are proprietăţi antioxidante. Preparatele din soia sunt ideale pentru oamenii care au o intoleranţă la lactoză sau sunt alergici la laptele tradiţional de origine animală.  

Ingrediente
– şase-opt bucăţi de soia
– o lingură-două de vegeta de legume
– o cană de pesmet
– ulei pentru prăjit

Mod de prepare
Puneţi la fiert bucăţile de soia într-o oală cu apă şi vegeta de legume. Va trebui să aveţi grijă pentru că atunci când cumpăraţi soia, o puteţi achiziţiona fie în pungi, fiind precizat pe pungă faptul că o poţi folosi pentru şniţele, fie vrac, din magazinele care vând astfel de produse.
Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.

Daţi-le prin pesmet şi prăjiţi-le într-o tigaie, cu puţin ulei, precum şniţelele obişnuite. Însă nu uitaţi faptul că le puteţi prăji şi simplu, fără pesmet. Se servesc calde, alături de cartofi prăjiţi, orez, piure sau orice garnitură de legume. Un lucru bun şi în avantajul lor este că se pot mânca şi reci, ca parte a unui sandvici de post. Poftă bună!

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *