Actualitate

Socialistii europeni saluta venirea lui Marian Lupu la Partidul Democrat

Stimate Domnule Diacov,
Cu mare bucurie si aprobare am citit declaratia Dumneavoastra in care ii oferiti lui Marian Lupu presedintia in PDM. Acesta este un pas curajos care demonstreaza clarviziune si care arata ca Dumneata ai o viziune de a lupta, in continuare, pentru un partid social-democrat puternic si unit in Moldova.
Noi, social-democratii germani, sustinem acest obiectiv. Asa cum s-a demonstrat in ultimul an, suntem gata cu deosebita placere sa contribuim activ la edificarea unui partid social-democrat puternic si capabil de a guverna in Moldova. Valorile si principiile social-democratiei, sunt, in opinia noastra, centrale, in cazul in care societatea moldoveneasca doreste sa mearga pe calea democratiei. Pentru aceasta, este important, inainte de toate, de a promova statul de drept si libertatea. Acestea sunt, in opinia noastra, cerinte stringente pentru viitoarea cale a Republicii Moldova in ce priveste integrarea europeana.
Noi credem ca social-democratia din Moldova, impreuna cu Marian Lupu, va avea dupa alegeri marea sansa de a influenta in mod decisiv evolutia politica si crearea guvernului.

Prof. Gert Weisskirchen, membru al Parlamentului german;
Markus Meckel, membru al Parlamentului german;
Dr. Christoph Zoepel, presedintele Comitetului pentru Economie, Mediu si Coeziune Sociala a Internationalei Socialiste

Dragi prieteni
Noi, social-democratii din Suedia, am urmarit cu deosebita atentie si ingrijorare evenimentele de pana si dupa alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Consideram ca instabilitatea, lupta politica fara dorinta de a atinge un compromis este un mare pericol pentru democratia firava din Republica Moldova, mai ales in conditiile unei crize economice mondiale.
Noi credem ca locul Republicii Moldova este in Uniunea Europeana, dar succesul acestui proiect depinde si de maturitatea clasei politice de rand cu dezvoltarea democratiei si progresul economic.
Salutam venirea Domnului Marian Lupu la Partidul Democrat, partid care este un partener mai vechi al social-democratilor din Suedia, dar si al Partidului Socialistilor Europeni. Consideram absolut necesara prezenta unei forte de centru-stanga in viitorul Parlament, care are si o sustinere europeana puternica. Avem toata speranta ca si procesul de unificare a fortelor de orientare social – democrata se va finaliza cu succes.

Urban Ahlin, vicepresedintele Comisiei de Politica Externa a
Parlamentului Suediei

 

Cooptarea lui Marian Lupu in cadrul Partidului Democrat din Moldova este un mare castig pentru social-democratia din Republica Moldova. Marian Lupu este o figura publica proeminenta, deschisa catre valorile democratice si apreciata in structurile Uniunii Europene. Prezenta sa in fruntea listei PDM creeaza sanse extrem de serioase in cadrul alegerilor anticipate. Este, de asemenea, o ultima sansa in acest ciclu electoral de a avea in Parlamentul de la Chisinau un partid social-democrat puternic, necomunist si cu un traseu ascendent.

Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa din Senatul Romaniei

Salutam curajul si clarviziunea dlui Diacov si a colegilor sai. Consolidarea centrului politic si implicarea activa in acest proces a dlui Marian Lupu este de o importanta deosebita, in primul rand, pentru Republica Moldova. Prezenta Partidului Democrat in viitorul Parlament, in mod sigur, va permite dominarea ratiunii si echilibrului pe scena politica moldoveneasca, dar si a vointei politice clare pentru relansarea economiei tarii, a cursului european de dezvoltare pentru Republica Moldova.

Maurice Braud, Secretarul General al Partidului Socialist din Franta
 

Dragi prieteni,
Va salut cordial in numele tuturor membrilor miscarii noastre. Noi, tinerii socialisti, urmarim cu mare atentie situatia din Republica Moldova si sustinem Partidul Democrat in lupta sa pentru o Moldova democratica, sociala si prospera. Suntem siguri de succesul vostru in alegerile din 29 iulie si suntem siguri de asemenea ca Partidul Democrat va juca un rol important in solutionarea pe cale democratica a crizei politice profunde pentru prosperitatea si dezvoltarea Republicii Moldova.

Dimitri Tskitishvili, vicepresedintele Uniunii Internationale
a Tineretului Socialist

PP


Achitat din fondul electoral

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *