Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:12
Abonamente

Orhei 1 Martie 2011, ora 18:47

Şoferii din Orhei au protestat în faţa Guvernului

Marime Font
Imagini: 3

 
 

50 de şoferi din or. Orhei au protestat astăzi în faţa clădirii Guvernului. Ei au cerut demisia primarului centrului raional, Ion Stratulat,  care nu le oferă licenţă de activitate. 

Un grup de şoferi de la SRL Mirabus Trans au venit cu pancarte şi fluiere în faţa Guvernului pentru a protesta împotriva acţiunilor de monopolizare a rutelor urbane din oraşul Orhei de către omul de afaceri Ion Lozovan. Totodată, ei cer demisia lui Ion Stratulat, primar de Orhei, care, potrivit lor, îl susţine pe Lozovan. 

Contacat de TIMPUL, consilierul primarului de Orhei, Viorel Timuş, a spus că protestele şoferilor sunt neîntemeiate."În 2009 a avut loc un concurs de selecţie a unui agent economic pentru deservirea rutelor urbane din Orhei. Au participat atunci 3 companii: S.A Coloana Auto 2811, Mirabus Trans SRL şi Prim Service din Chişinău. O comisie formată din 14 persoane a examinat ofertele şi condiţiile de activitate a firmelor, şi a desemnat câştigătorul, şi anume compania Coloana Auto 2811", a spus consilierul. Potrivit lui, aceasta a acumulat 64 de puncte, în comparaţie cu cele 19 obţinute de Mirabus Trans SRL

Ulterior, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei a examinat legalitatea desfăşurării concursului şi a selectării câştigătorului. Studiul nu a depistat nereguli. De asemenea tentativele Mirabus Trans SRL de intenta în judecată primăria or. Orhei au fost respinse de Curtea de Apel ca fiind neîntemeiate. 

Precizăm că firma Coloana Auto 2811S. A. (director Valerian Malanciuc) face parte din trustul "Codru", condus de Ion Lozovan. Protestatarii au spus că ei ar putea să se angajeze la această firmă, însă, potrivit lor, condiţiile de activitate impuse de aceasta nu le convin.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md