Auto

Şoferii îşi testează maşinile în faţa camerelor video

În R. Moldova activează 67 de staţii de testare. 47 dintre acestea au încheiat deja contracte cu firma InfoSoftTech din Chişinău care a elaborat un program special de stocare a tuturor datelor despre autovehicul şi proprietarul acestuia. Potrivit directorului Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA), Tudor Călugăreanu, firma a fost selectată în urma unei licitaţii. „Sistemul exclude factorul uman. Dacă anterior datele erau înregistrate manual, acum acest proces este complet automat. Toate staţiile sunt conectate la sistem, încât este evitată testarea dublă. În plus, organele de control, cum ar fi Inspectoratul Fiscal, pot să verifice plăţile în timp real”, a menţionat Tudor Călugăreanu.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, a declarat că datorită acestui sistem, în ultimele 6 luni, s-au acumulat venituri suplimentare de 130 de milioane de lei.

La începutul testării, o cameră video fixează faţa unităţii auto, ca ulterior, fotografia, parametrii tehnici şi informaţia despre plăţi să fie trimisă în baza de date ANTA şi Registrul de Stat al Transportului. Maşina este supusă testelor, iar datele sunt introduse automat în calculator. La etapa finală a verificării, proprietarul obţine un raport amplu despre starea maşinii sale pe care îl emite sistemul electronic al staţiei de testare.

Amintim că în noiembrie 2011, Guvernul a hotărât instalarea camerelor de luat vederi pentru a exclude prezenţa poliţistului care până acum asista la verificarea maşinilor şi cazurile când unele maşini tehnice treceau expertiza tehnică fără a fi scoase din garaje.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *