Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:07
Abonamente

Auto 26 Iunie 2012, ora 17:38

Şoferii îşi testează maşinile în faţa camerelor video

Marime Font

 
 

Noul sistem de expertiză instalat la staţiile de testare din R. Moldova este menit să adune informaţia despre autovehicule din ţară într-o singură bază de date.  

În R. Moldova activează 67 de staţii de testare. 47 dintre acestea au încheiat deja contracte cu firma InfoSoftTech din Chişinău care a elaborat un program special de stocare a tuturor datelor despre autovehicul şi proprietarul acestuia. Potrivit directorului Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA), Tudor Călugăreanu, firma a fost selectată în urma unei licitaţii. „Sistemul exclude factorul uman. Dacă anterior datele erau înregistrate manual, acum acest proces este complet automat. Toate staţiile sunt conectate la sistem, încât este evitată testarea dublă. În plus, organele de control, cum ar fi Inspectoratul Fiscal, pot să verifice plăţile în timp real”, a menţionat Tudor Călugăreanu.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, a declarat că datorită acestui sistem, în ultimele 6 luni, s-au acumulat venituri suplimentare de 130 de milioane de lei.

La începutul testării, o cameră video fixează faţa unităţii auto, ca ulterior, fotografia, parametrii tehnici şi informaţia despre plăţi să fie trimisă în baza de date ANTA şi Registrul de Stat al Transportului. Maşina este supusă testelor, iar datele sunt introduse automat în calculator. La etapa finală a verificării, proprietarul obţine un raport amplu despre starea maşinii sale pe care îl emite sistemul electronic al staţiei de testare.

Amintim că în noiembrie 2011, Guvernul a hotărât instalarea camerelor de luat vederi pentru a exclude prezenţa poliţistului care până acum asista la verificarea maşinilor şi cazurile când unele maşini tehnice treceau expertiza tehnică fără a fi scoase din garaje.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md