Internațional

Soldaţii ONU sunt acuzaţi de viol

Imaginile luate cu un telefon mobil şi difuzate pe internet arată cum un băiat în vârstă de 18 ani este violat de mai mulţi soldaţi, dintre care patru făceau parte din trupele Organizaţiei Naţiunilor Unite în Haïti, din batalionul uruguayan. Un judecător haitian a deschis o anchetă în acest caz, iar şeful batalionului a fost demis din funcţie.

“Avem mărturia victimei, dar şi a mammei sale, am vizionat şi imaginile scenei care a avut loc într-o bază de soldaţi uruguayeni”, a declarat judecătorul Haitian Paul Tarte. Magistraţii au anunţat că sunt anchetate de asemenea şi cazuri despre relaţiile sexuale dintre soldaţii şi adolescentele haitiene care rămân însărcinate.

După ce s-a cerut retragerea întregului batalion uruguayan din Haïti, care numără 900 de persoane, ministrul uruguayan al Apărării a declarat că soldaţii implicaţi vor fi repatriaţi şi vor primi cele mai severe pedepse.

Reprezentanţii ONU au anunţat că iau aceste acuzaţii în serios, şi că Naţiunile Unite oferă toleranţă zero când este vorba de abuzuri sexuale.

Tot reprezentanţii ONU au anunţat săptămâna trecută că şi soldaţii în misiune ONU din Côte d’Ivoire au fost acuzaţi de abuzuri sexuale.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *