Actualitate

Soldatul rus, care a evadat din prizonieratul ucrainean a fost găsit la Tiraspol

Acum o săptămână, pe 5 noiembrie, soldatul rus, Andrei Balobanov, în vârstă de 19 ani, i-a sunat pe părinții săi pentru a le spune că se află pe teritoriul Transnistriei, în Tiraspol.

La sfârșitul lunii iunie, Balobanov a dispărut de la unitatea militară din regiunea Samara. În luna iulie, a apărut informația că acesta se află în prizonierat, în Ucraina. Ulterior, serviciile speciale ucrainene au difuzat imagini în care soldatul rus afirmă că a fost trimis să participe la conflictul din țara vecină, dar a decis să se predea autorităților ucrainene și a cerut azil politic. În Rusia, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru dezertare.

„Pe 5 noiembrie am fost sunați din Tiraspol și ni s-a spus că Andrei se află în Transnistria”, a declarat mama soldatului, Marina Balobanova. Marți, părinții au primit un apel telefonic din Ministerul rus al Apărării. Persoana de la celălalt capăt al firului a spus că Andrei a fost adus pe teritoriul Rusiei de doi ofițeri ruși. Deși a trecut o săptămână părinții încă nu și-au văzut feciorul.

Comitetului mamelor soldaţilor ruşi și Comisarul rus pentru Drepturile Omului, Ella Pamfilova, afirmă că Andrei Balabanov nu este primul soldat, participant la conflictul din estul Ucrainei, care în cele din urmă a apărut în Transnistria.

sursa: omskinform.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *