Sănătate

Soluţii naturiste-alternative pentru stările depresive

 Naturopatia

Pentru cei suferinzi de depresii sezoniere si care nu vor sa apeleze la antidepresivele clasice, exista alternative naturale in farmacii. Una dintre acestea este banala sunatoare, un relaxant usor, care actioneaza si impotriva anxietatii si chiar a poftelor de mancare incontrolabile, frecvent intalnite la cei cu depresie de sezon. 
Nu le lua in paralel cu tratamentul anticonceptional.
Mananca bine si sanatos, pentru a-ti creste nivelul de serotonina si a evita „hotii de energie“ cum sunt numiti zaharul, fainoasele albe, dulciurile rafinate.
Redu din consumul de alcool si cofeina, care iti scad absorbtia fierului si calciului.
Nu fuma, pentru ca nicotina te priveaza de beneficiile vitaminelor B.

E greu, pentru ca depresia te determina sa consumi si mai mult din exact ce nu ai voie, dar poti in schimb sa mananci nuci, alune, seminte, fructe proaspete si uscate, legume, cartofi, orez brun si paine integrala. Ca sa-ti mentii constant nivelul glicemiei, mananca la trei ore si ia valeriana impotriva nervozitatii.

Terapiile alternative

Cel mai obisnuit tratament impotriva depresiei sezoniere este cel cu lumina. Acesta consta in asezarea in fata unei cutii special destinate acestui scop, care emite lumina de intensitate puternica. Ar trebui sa aplici acest tratament zilnic, in anotimpul friguros, incepand cu primele zile de toamna, inainte de aparitia simptomelor. In preajma cutiei, poti sa-ti indeplinesti sarcinile obisnuite. Efectul terapiei poate aparea in cateva zile de la inceperea ei si continua pe toata durata aplicarii.

Din pacate, cutiile luminoase nu sunt inca pe piata noastra. In lipsa lor, incearca sa petreci cat mai mult timp in aer liber, fa miscare, foloseste pentru iluminat lumina alba, asculta muzica antrenanta dimineata, culca-te devreme si la aceeasi ora.

Culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *