Despre chimen trebuie sa stiti ca este folosit in lichioruri, mancaruri gatite la cuptor, precum si in diverse alte feluri de mancare, in special apartinand bucatariilor din Europa Centrala si Scandinavia. Chimionul este utilizat ca si condiment cu preponderenta in Africa de Nord, Orientul Mijlociu, vestul Chinei, India, Cuba si nordul Mexicului. Chimenul, pe de alta parte, este folosit la condimentarea branzeturilor, a carnii, sau la prepararea supelor si cremelor de legume in special in Europa Centrala si Scandinavia.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
- 1/4 ceasca de suc de lamaie
- 1 ardei iute rosu, taiat marunt
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1 kg de somon file
- 2 linguri cu ulei de masline
- 3/4 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu piper negru macinat
- 2 rosii, taiate felii subtiri
Modul de preparare îl aflaţi aici: www.culinar.md
|
Pârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulJaponia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus.
( ) Citeşte tot articolulColapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolul