Culinar.md

Somon sticks

Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, în special, în acizii graşi omega-3, foarte utili sănătăţii noastre.  

Ingrediente

– două bucăţi file de somon (fără piele)
– o cană de făină
– fulgi de porumb pisaţi
– o linguriţă boia de ardei
– 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
– o linguriţă cimbru proaspăt, tocat mărunt
– o linguriţă de sare
– piper negru proaspăt măcinat
– 1/3 ceaşcă bere blondă
– ulei vegetal pentru prăjit

Mod de preparare

Bucăţile de file de somon se taie bastonaşe şi se aşază pe şerveţele de hârtie pentru a rămâne cât mai uscate.
Într-un castron mare, amestecaţi împreună făină, boia de ardei, bicarbonat de sodiu, cimbru, sare şi piper. Adăugaţi bere şi amestecaţi până când se formează o pastă lipicioasă. Puneţi fulgii de porumb într-un strat uniform pe o farfurie. Apoi, treceţi cu atenţie fiecare sticks de somon în aluat, după care rotiţi somonul cu aluat prin fulgii de porumb. Puneţi uleiul vegetal într-o tigaie mare, cu fundul greu, la încins. Asiguraţi-vă că aveţi suficient ulei pentru a acoperi jumătate din sticksurile de somon. Adăugaţi bucăţile de peşte şi le prăjiţi, întorcând bucăţile, până vor avea o culoare aurie. Când veţi scoate peştele din tigaie, îl veţi aşeza pe farfurie pe un şerveţel de hârtie pentru a scăpa de uleiul în exces. Somonul va fi servit alături de o salată de varză roşie şi un sos picant.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *