Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

UE / Nato 16 Iunie 2017, ora 12:59

Sondaj: Curentele eurosceptice, diminuate după votul pe tema Brexit

Marime Font

Un sondaj publicat, joi, de institutul de sondare american Pew Research Center arată că viziunile eurosceptice au scăzut ca intensitate după votul din Marea Britanie pe tema Brexit, potrivit agenţiei de presă Reuters. 

Curentele proeuropene au crescut cu 18% atât în Germania, cât şi în Franţa, care a ales recent un preşedinte proeuropean în defavoarea candidatului eurosceptic, Marine Le Pen.

Potrivit studiului, chiar şi britanicii au o opinie mai favorabilă faţă de Uniunea Europeană. 54% dintre cei chestionaţi au o atitudine pozitivă în privinţa UE, cu 10% mai mult în comparaţie cu anul trecut. Doar 40% dintre britanici îşi păstrează poziţia eurosceptică. În luna iunie a anului trecut, 52% dintre alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea din UE.În nouă dintre cele zece ţări în care au fost colectate date, procentul euroscepticilor nu depăşeşte 35%. Dintre aceştia, italienii şi grecii sunt cei mai puţin entuziaşti în ceea ce priveşte UE. În Polonia şi Ungaria curentele proeuropene rămân la cote ridicate, în ciuda tensiunilor dintre Bruxelles şi guvernele naţionale.

În total, 63% din cei intervievaţi s-au declarat favorabili blocului comunitar. Astfel, se înregistrează o creştere cu 10 procente, comparativ cu un sondaj similar realizat de Pew Research Center în 2016.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 10.000 de persoane din zece state ale UE- Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Spania, Suedia şi Ungaria.

sursa: mediafax.roblog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md