Social

Sondaj privind Legea anti-fumat din România

Peste 70% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spaţiile publice, inclusiv în baruri şi cafenele, potrivit sondajului ‘Inscop-Adevărul: Fumatul şi Legea antifumat’. Conform aceluiaşi sondaj prezentat într-un comunicat remis AGERPRES, 29,5% dintre români se declară fumători, în timp ce procentul nefumătorilor este de 69,5%, iar 1% dintre respondenţi au declarat că nu ştiu sau nu răspund.

Legea împotriva fumatului în spaţii publice se bucură de aprobarea a peste două treimi din populaţie. Astfel, 70,3% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spaţiile publice, inclusiv în baruri şi cafenele, în timp ce 28,7% nu sunt de acord cu această măsură.

Majoritatea nefumătorilor este de acord cu această lege, dar acest fapt nu înseamnă că în rândul celor care nu fumează nu există şi un procent important care consideră neavenită interzicerea fumatului în toate spaţiile publice, se arată în comunicatul citat. De asemenea, adaugă sursa citată, în analiza acestor date trebuie ţinut cont şi de faptul că sondajul a fost realizat imediat după intrarea în vigoare a legii împotriva fumatului.

Acest fapt înseamnă că există un nivel ridicat al aşteptărilor şi rămâne de văzut în ce măsură aplicarea efectivă a legii va reuşi să răspundă acestora sau dacă efectele ei negative vor începe să erodeze sprijinul de care se bucură la ora actuală în rândul românilor, se afirmă în comunicat.

Barometrul de opinie este reprezentativ la nivel național și a fost realizat între 21-28 martie în România.

Sursa: dcnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *