Sondaj: Zelenski caștigă turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina cu 51% din voturi

publicat în Actualitate pe 12 Aprilie 2019, 09:05

Aproximativ 51% dintre ucraineni vor vota în turul doi pentru actorul Vladimir Zelenski, în timp ce pentru actualul președinte, Petro Poroșenko, vor doar 21%, arata datele unui nou studiu sociologic realizat de ”Rating” în perioada 5-10 aprilie 2019.

Întrebarea „Pentru care dintre acești candidați veți vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina?” respondenții au răspuns după cum urmează: 51% au declarat că vor vota cu Zelenski, 21% – pentru Poroșenko. Un alt 18% nu a decis, 10% nu intenționează să voteze.

Totodata, dintre cei care intenționează să voteze în al doilea tur de scrutin și sunt deja decisi cu cine voteaza: 71% vor vota pentru Zelenski, 29% – pentru Poroșenko.

Zelenski este înaintea rivalului său în toate categoriile de vârstă. De asemenea, el conduce in regiunile din Est, Sud și Centrul. În același timp, în Ucraina de Vest, pozițiile celor doi candidați sunt aproape egale.

61% dintre respondenți cred că Zelenski va deveni următorul președinte al Ucrainei, 17% sustin ca Poroșenko. Alți 22% – nu au decis asupra răspunsului.

http://www.paginaderusia.ro/