Timpul Local

Soprana Felicia Filip la Chisinau: Va voi fi mereu alaturi!

Festivalul vedetelor internationale „Invita Maria Biesu” si-a inchis portile, insa ecourile acestuia vor ramane vii pana la editia viitoare. Una dintre prezentele exceptionale la concertul de inchidere a fost cea a celebrei cantarete Felicia Filip, prima solista a Operei Nationale din Bucuresti. Dupa ce a revazut publicul nostru, soprana s-a intalnit cu Maria Biesu pentru o discutie lunga, care a bucurat-o nespus.

Filipissima, cum i se mai spune, are un ritm foarte alert de viata. La Chisinau a venit de la Sfantul Gheorghe, unde alaturi de sotul sau – directorul Operei din Brasov, regizorul Cristian Mihailescu, au sustinut un master class la Castelul de la Centrul de cultura „Arcus” in cadrul Scolii de Toamna „Seri Albastre”, ce ofera tinerilor artisti posibilitatea de a studia si exersa in domeniul canto si al muzicii de camera.

La Chisinau a zburat fericita ca sa se intalneasca, in primul rand, cu primadona Operei Nationale, pe care a sprijinit-o in tratamentul unei afectiuni extrem de dificile. „Am ramas cu o impresie in plus de la acest festival, pentru ca am avut ocazia sa stau de vorba cu Maria Biesu. De la editia festivalului din anul trecut pana in prezent, am tot vorbit doar la telefon cu ea si nu am mai vazut-o si acum sunt bucuroasa ca arata bine. Este foarte vioaie si Doamne o ajuta asa si mai departe! Editia din anul acesta a festivalului a fost mai frumoasa si mai bine pusa la punct”, ne-a marturisit vedeta.

Imediat dupa festival, duminica, ea a luat avionul spre Bucuresti si in aceeasi zi a fost protagonista unui concert de tensiune impreuna cu formatia K1, care a inchis Zilele Bucurestilor, pe scena special amplasata in inima centrului istoric (Lipscani). Bucurestenii au avut parte de o versiune a spectacolului ethno-rock simfonic itinerant in ultimii doi ani in 30 de orase din Austria, Germania, Italia, Belgia, Franta si desfasurat in fata a peste 50.000 de spectatori.

Felicia Filip ne-a marturisit ca are o viata plina, ca intotdeauna lucreaza la mai multe proiecte concomitent. Intai de toate, e in pregatiri pentru un turneu in marile centre culturale din Europa, intre care Bruxelles si Roma. De asemenea, lucreaza la un nou album, iar apoi va pregati spectacolul „O seara Felicia Filip” la Opera Nationala din Bucuresti. Soprana e in al noualea cer de bucurie ca prietenul si colegul ei Cristi Minculescu, liderul formatiei IRIS, e din nou in forma dupa jumatate de an de la o complicata interventie chirurgicala.

„Optam pentru ofensiva culturala romaneasca”

„Avem mult de lucru si ne bucuram. Totusi, voi raspunde si pe viitor invitatiilor de a canta la Chisinau. Ii salut cu multa dragoste pe basarabeni si sa fie convinsi ca nimic nu este intamplator in viata, Dumnezeu este tot timpul cu noi. Spectatorilor mei din RM le doresc sa isi faca in fiecare zi dar de la Dumnezeu si s-o traiasca ca pe o sarbatoare. Eu si sotul meu asa ne gandim in fiece dimineata ca ziua ne va fi sarbatoare, pe care incercam sa o transformam ca pe o sarbatoare de Craciun. Zilnic, gasim oameni frumosi, care poate au nevoie de un zambet, de un cuvant care sa le mearga la suflet, sa-i sustinem si sa-i ajutam, daca au nevoie. Intotdeauna suntem deschisi in dialogul nostru cu Dumnezeu si apoi si cu cei din jurul nostru, care ne iubesc si care, la randul lor, ne sustin”, ne-a marturisit Felicia Filip.

„Optam pentru ofensiva culturala romaneasca, ce trebuie sa constituie un liant pentru romanii de pretutindeni, care trebuie sa-si afirme pretuirea pentru istorie si cultura, intr-un cuvant, pentru spiritualitatea romaneasca. Va voi fi mereu alaturi!”, ne-a declarat soprana.

 Autor: Angelina Olaru

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *