Spectacole

Spectacol de excepţie la Opera Naţională

Va fi un spectacol deosebit, dat fiind faptul că anul 2012 este unul jubiliar pentru teatru – 55 ani de la fondare -, iar „Carmen” este primul spectacol din acest an cu doi invitaţi speciali în distribuţie: Răzvan Săraru şi Răzvan Cernat, ambii din România.

„Carmen” este o operă în patru acte, libretul fiind semnat de Henri Meilhac şi Ludovic Halevy, după nuvela omonimă a lui Prosper Merimee. Acţiunea are loc la începutul secolului XIX, în Sevilla, Spania.

Potrivit Valeriei Şeican, directoarea instituţiei, lucrarea este un cadou mult aşteptat de public, care readuce în atenţie povestea lui Jose Navarro, pe care dragostea pentru o ţigancă l-a determinat să devină bandit şi apoi să ucidă. Poveştile de iubire nu se sting niciodată, mai ales când sunt stârnite de o spanioloaică frumoasă, cu temperament patimă. Suferinţele provocate de Carmen, drama bietului Don Jose, toate aceste romantice încrengături, au cucerit, de la început, publicul şi continuă să cucerească întruna lumea muzicală triumfând cu muzica sublimă a lui Georges Bizet.

Regia spectacolului este semnată de Mihai Timofti, maestru în artă, iar scenografia îi aparţine lui Felix Bessonov, om emerit. Conducerea muzicală a spectacolului aparţine lui Nicolae Dohotaru, artist al poporului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *