Spectacole

Spiridon Vangheli, omagiat la Teatrulul ”Licurici”

Sute de copii au venit să îl vadă pe autorul aventurilor lui Guguță și Ciuboțel și să îi ureze la mulți ani. Copiii au desenat, au făcut origami și au pus în scenă secvențe din cărțile preferate.

Una dintre profesoarele care îi însoțea pe elevi, Floarea Cordun, spune că Guguță le-a trezit elevilor săi interesul pentru lectură.

Modest, scriitorul Spiridon Vangheli le-a mulțumit copiilor pentru cuvintele calde, le-a strâns mâinile și i-a îndemnat să îl mai și critice pe Guguță, nu doar să îl laude. A ținut să afle numele tuturor celor care se apropiau de el să îl salute.

În context, Spiridon Vangheli și-a aminit și de o altă operă a sa, ”Copiii în cătușele Siberiei”, despre calvarul famiilor deportate în perioada sovietică.

Spiridon Vangheli va împlini pe 14 iunie, 81 de ani. Autoritățile au anunțat că va fi instituit Premiul "Spiridon Vangheli" pentru cele mai bune cărţi destinate copiilor şi tineretului, în contextul anului 2013, consacrat scriitorlui.

Spiridon Vangheli este deţinătorul Diplomei de Onoare "Andersen", este cavaler al "Ordinului Republicii", deţine Titlul Onorific "Scriitor al Poporului din Republica Moldova". Anul trecut, a fost nominalizat la premiul cel mai prestigios scriitor în domeniul literaturii pentru copii, Astrid Lindgren. Spiridon Vangheli a fost singurul scriitor de limbă română dintr-o listă de 184 de nominalizați.

Sursa: RADIO CHIȘINĂU
Autor Natalia Zaharescu
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *