Actualitate

Spital construit în timp record! Va fi ridicat în doar câteva zile de chinezi

Autorităţile din China au demarat vineri construcţia unui spital, capabil să primească în termen de 10 zile 1.000 de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus, au informat mass-media de stat, citate de AFP, conform Agerpres.

Potrivit imaginilor difuzate la televiziune, zeci de excavatoare pregătesc terenul pe care se va ridica această unitate medicală la Wuhan (centru), oraşul cu 11 milioane de locuitori, aflat în centrul epidemiei şi plasat în carantină de joi.

Lucrările trebuie finalizate în timp record, pentru ca spitalul, construit din prefabricate, pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, să îşi deschidă porţile pe 3 februarie, potrivit agenţiei Xinhua.

Unitatea medicală va găzdui exclusiv pacienţi cu pneumonia virală care a infectat 876 de persoane din luna decembrie, dintre care 26 au murit.

China a construit deja un spital la Beijing în timp record – o săptămână – în timpul epidemiei de SARS din 2003.

Virusul poate fi letal
Epidemia cu noul coronavirus din China a ucis 18 oameni şi a infectat peste 800.

Coronavirusul afectează nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră ridicată și dificultate mare în a respira. Perioada de incubaţie este cuprinsă între 10 și 14 zile. Această familie de viruși afectează de regulă animalele, motiv pentru care specialiștii din China sunt de părere că infecția a pornit dintr-o piață din Wuhan unde se comercializează animale sălbatice vii pentru consum.

OMS a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu. Riscul declanşării unei pandemii a reamintit de epidemia Sindromului Respirator Acut Sever (SARS) din 2002-2003, care a debutat tot în China şi care a provocat o scădere a călătoriilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *