Frumusețe

Sprâncene şi gene perfecte pentru o privire de vis

Cele care nu se încadrează în această categorie fac destul de multe eforturi pentru ca privirea lor să fie cu adevărat cuceritoare. Aflate în imediata apropiere a ochilor, genele şi sprâncenele contribuie la echilibrul estetic al întregii fizionomii umane. Se poate spune că atât genele, cât şi sprâncenele sunt extrem de utile. Ochii au nevoie de foarte multă protecţie, iată de ce sprâncenele sunt un adevărat filtru care fereşte ochii de transpiraţie, praf, fum etc., iar genele filtrează lumina prea puternică.

Sprâncenele

Sprâncenele au o mare contribuţie şi în comunicare, în mimica feţei: sprâncene ridicate înseamnă mirare, sprâncenele încruntate – supărare, sprâncene destinse – calm, o sprânceană ridicată – ironie.

Sprâncenele ideale sunt arcuite, ascendente, dese, simetrice, naturale. Pentru a întreţine sau a obţine toţi aceşti parametri este nevoie de o îngrijire susţinută. Atunci când sprâncenele nu sunt tocmai perfecte se vor inventa, prin diferite metode:

Un arc de cerc, frumos, ascendent, natural, echilibrat se poate obţine prin pensare. Prima operaţiune de acest fel trebuie efectuată într-un cabinet cosmetic. O pensare greşită poate influenţa forma sprâncenelor pentru o perioadă mare de timp. După ce sprâncenele au fost pensate, întreţinerea se va realiza destul de uşor. Câteodată este nevoie de pensare pentru a corecta unele probleme estetice ale ochilor:
– când ochii sunt prea apropiaţi, sprâncenele se vor pensa mai mult la bază;
– când ochii sunt prea depărtaţi, se va pensa coada sprâncenelor;
– când ochii au pleoape căzute, se va insista pe pensarea cozii sprâncenei, astfel încât arcada să fie mai mare.
Accentuarea formei obţinute se poate obţine prin machiaj; sunt creioane special concepute, care au o mină pigmentată natural şi cu aceasta se pot corecta sprâncenele. Un machiaj va fi perfect numai în momentul în care sprâncenele vor fi bine definite. Pentru evidenţierea sprâncenelor se pot folosi şi vopsele speciale care se pot cumpăra din magazinele de cosmetice. Vopsirea sprâncenelor se poate realiza foarte uşor şi acasă. Nu este recomandată fardarea sprâncenelor cu rimelul pentru gene. În cazul în care uitaţi că aţi apelat la acest truc, puteţi să vă daţi de gol foarte uşor. O simplă atingere a sprâncenelor rimelate îţi poate trăda trucul. Desimea sprâncenelor se poate obţine prin tunderea vârfurilor acestora, o operaţiune care le va regenera. Se vor pieptăna în sus, se vor tăia vârfurile tocite şi foarte frecvent – decolorate de razele UV. Seara, după o demachiere atentă, se vor peria cu un balsam regenerator sau se vor masa cu ulei de ricin care ajută la creştere.

Pentru situaţiile catastrofale în care forma sprâncenelor este incertă o rezolvare poate fi tatuarea după un model ales. Tatuarea se realizează doar în cabinete speciale.

(O.C.)
(Va urma)

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *