Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente
 
 
 

Tendințe 25 Aprilie 2013, ora 05:53    Din editia print

Spune-mi ce cameră ai, ca să știi în ce culori s-o vopsești

Marime Font

Culoarea pereţilor schimbă radical aspectul unei camere, iar alegerea ei e foarte importantă.  

Designerii ne învață să respectăm proporţia de 60/30/10. Asta înseamnă că 60% reprezintă nuanţa dominantă (culori deschise, se regăsesc în cea mai mare suprafaţă, respectiv pe pereţi), 30% nuan¬¬ţa secundară (culori cu două tonuri mai închise, se regăsesc în mobilă, parchet, tapiţerie) şi 10% nuanţa-accent (culori tari, puternice, care se regăsesc doar în decoraţiuni sau în câteva porţiuni mici pe pereţi). În ceea ce priveşte alegerea nuanţei dominante a zugrăvelii, specialiștii ne recomandă să alegem în locul albului un ivory, bej-cappuccino, lila sau culoarea oului de raţă.


În funcţie de suprafaţa încăperii

Dacă ai o cameră prea mică, zugrăveşte-ţi pereţii în culori deschise, iar uşile e bine să fie în acelaşi ton deschis. Într-o cameră prea înaltă, vopseşte plafonul într-o tentă închisă, iar pardoseala trebuie să aibă tot o tentă închisă. Dacă ai o cameră prea joasă, pereţii, mobila, covorul, toate trebuie să fie în nuanţe deschise. În situația unei camere lungi, vopseşte pereţii din capăt în culori închise, să pară mai apropiaţi.


În funcţie de tipul camerei

În living poţi avea un perete-accent, care devine un fel de fundal a ceva. Pentru dormitor e indicat verdele, cunoscut fiind ca o culoare relaxantă. Mai poţi avea nuanţe pale de bej sau lila. În camera copiilor, nuanţele pot fi mai tari, dar nu închise. Alege portocaliu cu crem sau verde, roz cu vernil, lila în loc de roz şi turcoaz cu gri în loc de clasicul albastru. În bucătărie evită albastrul, portocaliul şi rozul, care taie pofta de mâncare! Optează pentru nuanţe calde de bej, crem. Pe hol e nevoie de o culoare caldă - crem, ivory.Timpul (Suplimentul Femeia)


 

Un articol de: Silvia Ursu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md