Actualitate

Stadionul Republican a fost dat in exploatarevirtuala

Tineri ai Partidului Democrat (PDM) au desfasurat vineri, 20 martie un flash-mob inscenand darea in exploatare a Stadionului Republican, aflat in reconstructie din vara anului 2007. Doi tineri, care ii imitau pe presedintele Vladimir Voronin si premierul Zinaida Greceanai, au fost intampinati la poarta stadionului cu paine si sare. Acestia au taiat panglica rosie. Actiunea a avut loc in contextul in care autoritatile au promis ca in primavara anului 2009 in locul vechiului stadion va fi ridicat unul nou, de talie mondiala. Tanarul care il imita pe Voronin purta esarfa tricolora prezidentiala si avea la piept sigla PCRM cu mentiunea „votez”, iar „premierul” purta o esarfa rosie la gat – culoarea simbolica a PCRM.

Alti tineri prezenti la eveniment aveau in mana baloane rosii si scandau: „Ura tovarasi!”. Au urmat cuvinte de lauda in adresa autoritatilor. „Din acest moment Moldova va inregistra performante nemaivazute, iar sportul moldovenesc va urca in topurile mondiale si europene”, a declarat ironic unul dintre participanti.

Presedintele Organizatiei de Tineret a PDM, Victor Zubcu, a declarat ca prin intermediul acestei actiuni PDM „vrea sa sensibilizeze opinia publica si clasa politica referitor la inactiunea si promisiunile neindeplinite ale autoritatilor”. „Este un an de zile de cand fostul premier Vasile Tarlev s-a urcat pe tractor si a demolat stadionul. Acum, in loc de unul nou, promis atunci, avem doar tarana si pietre, iar in presa se vorbeste ca de fapt in spatele acestei demolari stau interese economice ale diferitor cercuri”, a spus Zubcu. Stadionul Republican a fost demolat inca in iunie 2007. Potrivit unui proiect anterior, in locul lui urma sa fie construit un stadion cu o capacitate de 20 de mii de locuri, o parcare imensa si un hotel.

Info Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *