Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Timpul Liber 5 Martie 2012, ora 09:49

StarNet a intrat în “jocul minţii”

Marime Font

 
 
 

Aproximativ 200 de de elevi din Moldova participă în această perioadă la primul Campionat al Republicii Moldova la Şah, susţinut de compania StarNet.

Academia Naţională de Şah din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi cu susţinerea companiei StarNet, a deschis în 2 martie primul Campionat al Republicii Moldova la Şah între elevi. Aproximativ 200 de elevii, cu vîrste cuprinse între 7 şi 17 ani, din întreaga ţară, scriu în această perioadă istoria sportului minţii juvenil din Moldova.

„Ne bucurăm că putem susţine tinerii care practică acest sport inteligent. Şahul este un exerciţiu de posibilităţi infinite pentru minte, care dezvoltă capacităţi mentale pe care copiii le pot aplica în viaţă: concentrare, gândire critică, rezolvare a problemelor, planificare strategică, creativitate. StarNet susţine cu mare drag evenimentele şi iniţiativele dedicate readucerii acestui sport în actualitate, iar colaborarea de doi ani cu Academia Naţională de Şah face posibil ca să contribuim împreună la dezvoltarea intelectuală a tinerilor”, Irina Ghelbur, Serviciul Relaţii Publice, StarNet.
“Campionatul Republicii Moldova la Şah între elevi este cea mai mare competiţie şcolară de şah organizată în Moldova şi ea face parte din iniţiativele care au menirea să crească popularitatea şahului în rândurile tinerei generaţii. Ca jucător de şah, afirm cu certitudine că sportul minţii aduce beneficii incomparabile celor care îl practică încă din copilărie, de aceea încurajez părinţii să-şi orienteze copiii spre practicarea acestui joc. Mulţumim companiei StarNet că susţine şahul din Moldova şi oferă premii pentru toţi copiii implicaţi în aceste acţiuni. Prin această colaborare putem scoate în evidenţă calitatea micilor şahişti moldoveni, cei care, prin rezultatele lor deosebite, fac o imagine atât de frumoasă sportului şi ţării noastre”, Viorel Iordăchescu, Preşedintele Academiei Naţionale de Şah din Moldova.Marea competiţie are loc la liceul "Antioh Cantemir" din capitală până pe 11 martie. Campionatul are loc în două etape: turneul individual (02-06 martie), în care se vor stabili premianţii printre băieţi şi printre fete, şi proba pe echipe (6-11 martie). Tinerii campioni vor primi cadouri şi diplome pentru performanţele obţinute.

D.C.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul