Astăzi 24 Iunie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 23 Iunie 2018
Abonamente

Timpul Liber 5 Martie 2012, ora 09:49

StarNet a intrat în “jocul minţii”

Marime Font

a

 
 
 

Aproximativ 200 de de elevi din Moldova participă în această perioadă la primul Campionat al Republicii Moldova la Şah, susţinut de compania StarNet.

Academia Naţională de Şah din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi cu susţinerea companiei StarNet, a deschis în 2 martie primul Campionat al Republicii Moldova la Şah între elevi. Aproximativ 200 de elevii, cu vîrste cuprinse între 7 şi 17 ani, din întreaga ţară, scriu în această perioadă istoria sportului minţii juvenil din Moldova.

„Ne bucurăm că putem susţine tinerii care practică acest sport inteligent. Şahul este un exerciţiu de posibilităţi infinite pentru minte, care dezvoltă capacităţi mentale pe care copiii le pot aplica în viaţă: concentrare, gândire critică, rezolvare a problemelor, planificare strategică, creativitate. StarNet susţine cu mare drag evenimentele şi iniţiativele dedicate readucerii acestui sport în actualitate, iar colaborarea de doi ani cu Academia Naţională de Şah face posibil ca să contribuim împreună la dezvoltarea intelectuală a tinerilor”, Irina Ghelbur, Serviciul Relaţii Publice, StarNet.
“Campionatul Republicii Moldova la Şah între elevi este cea mai mare competiţie şcolară de şah organizată în Moldova şi ea face parte din iniţiativele care au menirea să crească popularitatea şahului în rândurile tinerei generaţii. Ca jucător de şah, afirm cu certitudine că sportul minţii aduce beneficii incomparabile celor care îl practică încă din copilărie, de aceea încurajez părinţii să-şi orienteze copiii spre practicarea acestui joc. Mulţumim companiei StarNet că susţine şahul din Moldova şi oferă premii pentru toţi copiii implicaţi în aceste acţiuni. Prin această colaborare putem scoate în evidenţă calitatea micilor şahişti moldoveni, cei care, prin rezultatele lor deosebite, fac o imagine atât de frumoasă sportului şi ţării noastre”, Viorel Iordăchescu, Preşedintele Academiei Naţionale de Şah din Moldova.Marea competiţie are loc la liceul "Antioh Cantemir" din capitală până pe 11 martie. Campionatul are loc în două etape: turneul individual (02-06 martie), în care se vor stabili premianţii printre băieţi şi printre fete, şi proba pe echipe (6-11 martie). Tinerii campioni vor primi cadouri şi diplome pentru performanţele obţinute.

D.C.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Iunie 2018, ora: 15:13

Cristina Balan i-a prezentat lui Donald Trump scrisorile de acreditare în calitate de ambasador al Moldovei

Cristina Balan i-a prezentat lui Donald Trump scrisorile de acreditare în calitate de ambasador al Moldovei

Ambasadorul Moldovei, Cristina Balan, a prezentat președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, scrisorile de acreditare, în cadrul unei ceremonii oficiale de la Casa Albă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Iunie 2018, ora: 15:48

Vlad Plahotniuc alături de bursierii Fundaţiei Edelweiss: Suntem mândri de realizările lor, așa cum se mândresc și părinții și dascălii lor

Au fost răsplătiți pentru muncă, creativitate și inițiativă! Cei 100 de elevi selectați de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" în urma concursului "Burse pentru 100 de tineri" au primit diplome și premii bănești. Evenimentul, desfășurat într-o...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 21 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Totul se poate împărtăși

Igor Dodon ne face în continuare de rușine cu medaliile aruncate cui se nimerește (dinspre Est), cu fotografii total deplasate pentru un președinte, cu comentarii agramate în rețelele de socializare.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Păcate mari și mici

Am vorbit despre păcate veniale, de moarte, strigătoare la cer, capitale - despre toate posibilele clasificări ale lor, însă există o clasificare, din punctul meu de vedere, mai importantă decât toate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul