Astăzi 18 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:24
Abonamente

Timpul Liber 5 Martie 2012, ora 09:49

StarNet a intrat în “jocul minţii”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Aproximativ 200 de de elevi din Moldova participă în această perioadă la primul Campionat al Republicii Moldova la Şah, susţinut de compania StarNet.

Academia Naţională de Şah din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei şi cu susţinerea companiei StarNet, a deschis în 2 martie primul Campionat al Republicii Moldova la Şah între elevi. Aproximativ 200 de elevii, cu vîrste cuprinse între 7 şi 17 ani, din întreaga ţară, scriu în această perioadă istoria sportului minţii juvenil din Moldova.

„Ne bucurăm că putem susţine tinerii care practică acest sport inteligent. Şahul este un exerciţiu de posibilităţi infinite pentru minte, care dezvoltă capacităţi mentale pe care copiii le pot aplica în viaţă: concentrare, gândire critică, rezolvare a problemelor, planificare strategică, creativitate. StarNet susţine cu mare drag evenimentele şi iniţiativele dedicate readucerii acestui sport în actualitate, iar colaborarea de doi ani cu Academia Naţională de Şah face posibil ca să contribuim împreună la dezvoltarea intelectuală a tinerilor”, Irina Ghelbur, Serviciul Relaţii Publice, StarNet.
“Campionatul Republicii Moldova la Şah între elevi este cea mai mare competiţie şcolară de şah organizată în Moldova şi ea face parte din iniţiativele care au menirea să crească popularitatea şahului în rândurile tinerei generaţii. Ca jucător de şah, afirm cu certitudine că sportul minţii aduce beneficii incomparabile celor care îl practică încă din copilărie, de aceea încurajez părinţii să-şi orienteze copiii spre practicarea acestui joc. Mulţumim companiei StarNet că susţine şahul din Moldova şi oferă premii pentru toţi copiii implicaţi în aceste acţiuni. Prin această colaborare putem scoate în evidenţă calitatea micilor şahişti moldoveni, cei care, prin rezultatele lor deosebite, fac o imagine atât de frumoasă sportului şi ţării noastre”, Viorel Iordăchescu, Preşedintele Academiei Naţionale de Şah din Moldova.Marea competiţie are loc la liceul "Antioh Cantemir" din capitală până pe 11 martie. Campionatul are loc în două etape: turneul individual (02-06 martie), în care se vor stabili premianţii printre băieţi şi printre fete, şi proba pe echipe (6-11 martie). Tinerii campioni vor primi cadouri şi diplome pentru performanţele obţinute.

D.C.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul