IT&C

StarNet face publice contractele de milioane pentru drepturile de autor

Această acțiune va fi prima de acest fel din Moldova și vine să încurajeze toți operatorii TV să fie transparenți și deschiși în activitatea desfășurată. Inițiativa este și o reacție a companiei față de atacurile și acuzațiile nefondate care i se aduc din partea altor jucători de pe piață.
Recent, operatori de cablu din nordul și sudul țării, care nu pot ține pasul cu modernizările tehnologice în domeniul audiovizualului au adus acuzații nefondate și defaimatoare companiei StarNet. Atacul la adresa companiei nu se bazează pe dovezi și este calificat de StarNet drept răzbunare și încercare de a stopa prestarea serviciilor moderne de IPTV (tehnologie de accesare a conținutului media prin Internet) în regiunile țării.

”În condițiile în care, acești operatori încep a pierde clienți, care aleg din ce în ce mai mult serviciile inovatoare de la StarNet, reacția și acuzațiile aduse companiei a fost calea lor de răzbunare și încercare regizată de a pereclita activitatea noastră. În această ordine de idei, precizăm că StarNet va da în judecată companiile și persoanele fizice care și-au permis să denigreze imaginea StarNet, astfel prejudiciind activitatea companiei”, Alexandru Machedon, Președinte Concern Starnet.

”Credem că încă o cauză a acestor defaimări este și faptul că am lansat recent un abonament de internet cu cea mai mare viteză din Moldova: 1 GB. Aceasta este o soluție care aduce Moldova în rând cu marile metropole din lume și care nu va putea fi egalată de concurenții de pe piață în viitorul apropiat. Iar clienții aleg întotdeauna cele mai bune servicii de pe piață”, Ștefan Munteanu, Director ”StarNet Soluții”.

Ținem să menționăm că StarNet nu face retransmisie de canale TV către clienții săi în mod direct, acest serviciu de conținut multi-media este prestat în parteneriat cu o companie locală ”TV-BOX” SRL (titular de licență și parte terță a contractelor de prestare servicii), care oferă conținut media 100% legal, toate canalele fiind acoperite cu contracte. Au fost achitate peste 17 milioane de lei pentru drepturile de autor în privința conținutului media.

Pe parcursul anilor, de la lansarea serviciului de IPTV, StarNet a fost supus de nenumărate ori presiunilor și atacurilor din partea instituțiilor de reglementare în audiovizual, dar și a monopolistului de pe piață. Atacurile continuă până în prezent, chiar dacă StarNet a câștigat toate cauzele în instanțele de judecată. Documentele care confirmă aceste câștiguri sunt făcute publice, astfel ca toată lumea să știe că avem dreptatea de partea noastră.

Indiferent de jocurile de pe piață dăm asigurări clienților că StarNet va oferi și pe viitor cele mai bune și performante servicii și vom avea grijă împreună cu partenerii noștri să modernizăm permanent grila de canale și opțiuni interactive.



Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *