Astăzi 8 Decembrie 2019, Duminică - Ultima actualizare la 7 Decembrie 2019
Abonamente

Muzică 27 Ianuarie 2012, ora 05:46    Din editia print

Start pentru a doua etapă Eurovision

Marime Font

60 de participanţi vor concura pentru a doua etapă a selecţiei naţionale „Eurovision”. Audierea publică a celei de-a opta ediţii naţionale „Eurovision” va avea loc duminică 29 ianuarie, la Televiziunea Naţională. 

Emoţii mari şi pregătiri ca la carte pentru cei 60 de concurenţi rămaşi în listă. Ei vor trebui să dea tot ce-i mai bun şi să convingă juriul că piesa lor merită să meargă mai departe. Bătălia se anunţă a fi foarte dură, iar asta în condiţiile în care pe lista participanţilor se regăsesc greii muzicii autohtone, dar şi interpreţi care ne-au reprezentat câte o dată ţara - Geta Burlacu şi Nelly Ciobanu. Iată ce ne-au spus câţiva dintre participanţii de anul trecut referitor la motivele pentru care nu se dau bătuţi nici anul acesta.

M Studio

Înarmaţi cu optimism şi cu o piesă bună, băieţii de la M Studio n-au ezitat să se înscrie şi anul acesta. Ei spun că participarea este un bun prilej pentru a se promova. „În ceea ce priveşte aşteptările, nu ne-am propus decât să aducem la urechile ascultătorilor piesa noastră, fără intenţia de a merge neapărat la Baku. Am ales anume această piesă, deoarece dintre toate melodiile înregistrate în ultimul timp ni s-a părut mai reprezentativă pentru acest concurs, în stilul Eurovision, a spus Eugen Negruţă de la M Studio. El menţionează că melodia „Open your eyes” s-a născut instantaneu şi poartă un mesaj pozitiv. „Piesa este un îndemn de a analiza modul nostru de viaţă, în contextul în care timpurile grăbite de astăzi ne fac să uităm de lucrurile frumoase din viaţa noastră - dragostea, natura şi multe alte altele”, a remarcat instrumentistul.

Mariana Mihăilă


Nici frumoasa prezentatoare de la TRM nu a depus armele. Sigură pe forţele proprii, Mariana Mihăilă îşi încearcă norocul la selecţia naţională cu melodia „Live on forever”, realizată în colaborare cu textierul irlandez Aidan O’Conor şi compozitorul grec Gorgi. „Este o piesă melodioasă, care cred că se potriveşte pentru acest concurs, deoarece melodia prinde uşor şi se memorizează destul de repede, ceea ce-i foarte important. Dacă nu aveam o piesă bună, nu îndrăzneam să mă înscriu”, ne-a relatat interpreta.

Doiniţa Gherman

Emoţiile şi euforia din 2011 sunt sentimentele pozitive pe care cântăreaţa Doiniţa Gherman vrea să le retrăiască şi la selecţia pentru Eurovision 2012. Conştiincioasă şi pusă numai pe lucruri frumoase, tânăra s-a grăbit să participe nu oricum, ci cu o piesă care se declară deja câştigătoare. Melodia „Welcome to Moldova” cheamă Eurovision-ul la noi în ţară. Ea spune că acesta este singurul concurs în care se avântă şi consideră gata pentru provocarea de la Baku. „Americanii sunt un model în promovarea valorilor lor, prin diferite metode: limbă, drapel, cultură şi multe altele. Astfel, am hotărât să invit lumea la noi în ţară, deoarece consider că avem locuri frumoase cu care ne putem mândri. Sper că, după ce vor auzi piesa mea, turiştii ne vor invada ţara”, a spus pe o notă de umor interpreta.

Alexandru Manciu

Alexandru Manciu nu este mai puţin încrezător şi la fel ca toţi ceilalţi are aşteptări destul de mari. Melodia sa e una de dragoste şi se numeşte „If you leave”, pe versurile lui Mihai Teodor, muzica fiind semnată de interpret. „Sper să ajung acolo şi să iau şi un premiu, să demonstrez lumii că şi în Moldova se face muzică bună. Am lucrat cu un producător din Germania, astfel că a ieşit ceva destul de frumuşel, ceea ce mi-a sporit interesul pentru a mă înscrie”, a remarcat Alexandru. El a mai spus că nu-l sperie concurenţii buni. „Cu atât mai bine, voi avea cu cine să lupt”.

Nicoleta Gavriliţă

Participantă pentru al treilea an, Nicoleta Gavriliţă consideră Eurovision-ul experienţă frumoasă şi utilă pentru ea. „De fiecare dată rămân cu impresii plăcute, aflu ceva nou, îmi aduce doar emoţii pozitive şi o stare de bine. Aşteptările mele sunt modeste - să intru în finală”, şi-a exprimat speranţa tânăra cântăreaţă. Piesa „Crazy little thing” îi aparţine şi a fost făcută în colaborare cu Serghei Bilcenko şi textiera Liuba Perciun. „Deocamdată, melodia a fost cotată bine, cel puţin pe Internet, cu multe accesări şi păreri bune, care sper să fie şi sincere. Nu-mi rămâne decât să văd reacţia publicului larg”, spune interpreta. Ea a adăugat îi va face o mare onoare să concureze alături de artişti recunoscuţi ai scenei noastre, acesta fiind şi un bun prilej de a învăţa de la ei.

Cristina Croitoru

Motivul pentru care Cristina Croitoru şi-a dorit să participe este faptul că aşa se poate face cunoscută. „E singurul concurs urmărit de toată lumea, oferindu-mi astfel oportunitatea de a mă afirma ca artistă. În afară de asta, îmi doresc enorm să reprezint Moldova la Eurovision. Acum e important să am o prestaţie bună în cea de-a doua etapă a selecţiei naţionale. După aceea mai vedem…”, a afirmat artista. Piesa sa se numeşte „Fight For Love”, semnată de tânăra compozitoare Doina Sclifos. „Din cele câteva oferte pe care le-am avut, melodia Doinei mi-a plăcut cel mai mult. Mă reprezintă în totalitate şi mi se pare foarte potrivită pentru Eurovision”, a conchis interpreta.

Pasha Parfeni

Printre cei mai aprigi concurenţi, prezent pentru al treilea an, redutabilul Pasha Parfeni nu se dă bătut cu una, cu două. Ce-i drept, participarea lui de anul acesta nu a fost pentru nimeni o surpriză, fiind anunţată încă din ediţia trecută. Motivul înscrierii? Talentatul interpret este foarte nerăbdător să urce pe scena de la Baku şi promite că va face tot ce-i stă în puteri pentru a ajunge acolo. El va merge în concurs cu piesa „Lăutar”, o poveste de dragoste care promite multe.

Adrian Ursu

Adrian Ursu este catalogat drept surpriza din acest an. După ce şi-a mai încercat norocul acum şapte ani, muzicianul a hotărât că îşi poate permite luxul să participe din nou, deşi tot el susţine că şansele interpreţilor moldoveni sunt inegale în comparaţie cu ale celorlalţi concurenţi. „Participarea la Eurovision reprezintă o nouă etapă în cariera mea artistică. Este un concurs bun, dar care dă mari bătăi de cap Moldovei, deoarece în Moldova trăim cu posibilităţile pe care le avem. Avem din start şanse inegale, din mai multe puncte de vedere, atât geopolitic, cât şi investiţional, de promovare a piesei”, a menţionat cântăreţul. El spune că este realist şi în acelaşi timp optimist în ceea ce priveşte posibilitatea de a aduce Eurovision-ul la noi acasă.

Melodia sa vine cu un îndemn „Be yourself!” adresat tuturor categoriilor de ascultători. Este un mesaj mereu actual - „Fii tu însăţi! „Trăieşte-ţi viaţa la maximum, ia tot ce-i mai bun de la ea, nu pierde timpul în zadar şi preţuieşte-l pe cel de lângă tine”, cam acesta e mesajul piesei, ne spune autorul.

Cele câteva noutăţi muzicale la „Eurovision” sunt: EL Radu cu piesa „I'm with you now”, Irina Tarasiuc şi MS Gootsa cu „Save a little sunshine”, formaţiile Bingagrove, Che-MD, El Pepino Feliz, Osigan şi Voice.

Republica Moldova va participa al optulea an consecutiv la acest concurs internaţional. Ediţia a 57-a a Concursului „Eurovision Song Contest” va avea loc la Baku, Azerbaidjan, între 22 şi 26 mai 2012. 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 7 Decembrie 2019, ora: 23:59 de Mihai Taşcă

documente PARADOXURI COMUNISTE /// Călăii bunelului - idolii nepotului. Bunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic

PARADOXURI COMUNISTE /// Călăii bunelului - idolii nepotului. Bunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic Din editia print / Foto: ARHIVA TIMPUL

Bunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 15:31

Dezvoltarea proiectelor industriale în țară ar determina moldovenii să nu plece peste hotare, ba chiar să se reîntoarcă acasă. Este opinia exprimată de premierul Ion Chicu, care a vizitat Zona Economică Liberă Bălți și fabricile de producere a două companii rezidente:...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 14:09

Dezvoltarea industriei produselor cu valoare adăugată înaltă oferă posibilitate de renaștere a Republicii Moldova, de aceea Guvernul își propune să extindă platforme industriale pe întreg teritoriul Moldovei. Este declarația preierului Ion Chicu, făcută în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 13:39

Problema combaterii și prevenirii bolilor comunicabile/transmisibile la nivel de orașe trebuie abordată multiaspectual de către exponenții administrațiilor locale. Este opinia primarului de Chișinău, Ion Ceban, exprimată după participarea la Forumul liderilor orașelor din regiunea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 13:18

Complexul „Chișinău Arena” urmează a fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie 2020. Premierul Ion Chicu a inspectat astăzi mersul lucrărilor de construcție a arenei și a apreciat înalt evoluția construcției. „Acest obiectiv are o valoare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 10:00

Ion Ceban: Am petrecut o seară extraordinară în compania primarului de Kiev, Vitalie Kliciko

Ion  Ceban: Am petrecut o seară extraordinară în compania primarului de Kiev, Vitalie Kliciko

Sistemul integrat de administrare a serviciilor și primăriei orașului, sănătate, educație, gospodăria locativ-comunală, transport, securitate, au fost doar câteva subiecte discutate de primarul de Chișinău Ion Ceban cu omologul său de la Kiev, Vitali Kliciko.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 09:54

Procuratura Anticorupție îl pune în șah pe Igor Dodon (presa)

Procuratura Anticorupție îl pune în șah pe Igor Dodon (presa)

Pentru președintele Igor Dodon, surprizele se pare că abia încep. Dosarul vizând finanțarea PSRM din Rusia a fost reactivat.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 09:26

Criza care va declanșa alegerile anticipate. Când ar putea fi demis Guvernul Orban

Criza care va declanșa alegerile anticipate. Când ar putea fi demis Guvernul Orban

Guvernul Orban ar putea fi demis la începutul anului viitor, susțin surse parlamentare, dacă executivul va modifica legislația electorală astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi. Asumarea răspunderii sau emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru un astfel de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 09:16

Ce se întâmplă cu sufletul la 40 de zile după moarte?

Ce se întâmplă cu sufletul la 40 de zile după moarte?

Credința creștină are un respect deosebit față de moartea unei persoane. Există anumite etape și perioade pe care sufletul omului le parcurge înainte de a ajunge în ceruri. Anume în aceste zile (a 3, 9 și 40 zi) rudele comemorează decedatul. Cu toate acestea, nu toți...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 09:11

Când se taie, de fapt, porcul pentru Crăciun? Multă lume nu ştie!

Când se taie, de fapt, porcul pentru Crăciun? Multă lume nu ştie!

Când se taie porcul de Crăciun? Tăierea porcului de Crăciun se face într-un moment de sărbătoare denumită Ignat pentru că în calendarul creștin-ortodox, ziua îi corespunde Sfântului Ignatie Teoforul. Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 09:09

Românul care a ucis o pictoriță britanică, denunțat de soția lui. Recompensa primită de femeie

Românul care a ucis o pictoriță britanică, denunțat de soția lui. Recompensa primită de femeie

Cristian S., tânărul în vârstă de 27 de ani, din Dej, care a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie pentru că a ucis o pictoriță, a fost denunțat de soția lui, care, între timp, a divorțat de el. Femeia va primi de la poliția...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 08:57

Un grup de tineri voluntari au făcut o excursie la Guvernul Republicii Moldova

Un grup de tineri voluntari au făcut o excursie la Guvernul Republicii Moldova

Un grup de tineri voluntari a avut vineri, 6 decembrie, ocazia să facă de o excursie la Guvernul Republicii Moldova, organizată la inițiativa premierului Ion Chicu. 17 tineri au vizitat sala de ședințe a Cabinetului de miniștri, muzeul Guvernului și unele săli de lucru. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 08:52

Valiza nucleară a lui Vladimir Putin, prezentată pentru prima dată la televiziune/ VIDEO

Valiza nucleară a lui Vladimir Putin, prezentată pentru prima dată la televiziune/ VIDEO

Valiza nucleară cu care Rusia poate declanșa războiul a fost prezentată pentru prima dată la o televiziune rusă. Nu este mai mare decât o geantă de laptop, iar butonul nuclear nu este roșu, așa cum ne așteptam, ci alb. Valiza are un un card de memorie, cu un cod personalizat cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 08:47

Cum faci cea mai delicioasă fasole bătută. Două ingrediente fac diferența

Cum faci cea mai delicioasă fasole bătută. Două ingrediente fac diferența

Fasole bătută rețete de post. Fasolea bătută este foarte gustoasă, excelentă pentru posturi și în zilele răcoroase. Acest preparat este una dintre cele mai sățioase mâncăruri românești și este preferată de toată lumea, mai ales atunci când este servită...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 08:44

VIDEO/ Contrabandă cu substanțe radioactive

VIDEO/ Contrabandă cu substanțe radioactive

Doi bărbați și o femeie, de origine străină, suspectați de contrabandă cu substanțe radioactive, inclusiv în Republica Moldova au fost reținuți, de către autoritățile de la noi împreună cu cele din Austria. Polițiștii și procurorii de la noi au început...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Decembrie 2019, ora: 08:42

Accident fatal în sectorul Buiucani. Un bărbat de 66 de ani a fost spulberat de o mașină

Accident fatal în sectorul Buiucani. Un bărbat de 66 de ani a fost spulberat de o mașină

Un bărbat de 62 de ani a murit, accidentat de o mașină. Tragedia rutieră s-a produs în seara de 06 decembrie, în jurul orei 18.30, la intersecția dintre străzile Alba Iulia și Liviu Deleanu din sectorul Buiucani al capitalei. Ofițerul de presă de la Poliția Capitalei,...

( ) Citeşte tot articolul

Media 7 Decembrie 2019, ora: 00:01

PORTRETUL STATALISTULUI MOLDOVEAN

PORTRETUL STATALISTULUI MOLDOVEAN Foto: colaj

1. Grăiesc moldovenește. 2. Al Doilea Război Mondial este Marele Război pentru apărarea Patriei. 3. 9 mai e ziua Biruinței asupra cotropitorilor fasciști. 4. Uniunea Sovietică a fost țara cu care mă mândresc cel mai mult. 5. Republica Moldova trebuie să intre în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 17:58

Viorel Morari: Acuzațiile care mi se aduc, par a fi „trase la indigo” cu cele din aprilie 2019

Viorel Morari: Acuzațiile care mi se aduc, par a fi „trase la indigo” cu cele din aprilie 2019

 Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, răspunde acuzațiilor care i-au fost aduse prin intermediul unei scrisori anonime, intitulată „Mafia Procurorilor”, menționând că are un sentiment de „deja vu”, după ce, în primăvara...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 17:47

Pe cine ai mereu în gânduri, în funcție de zodie

Pe cine ai mereu în gânduri, în funcție de zodie

Gândurile noastre aleargă întruna, dar anumite subiecte ocupă locul central în mintea noastră. Oricât am rătăci, în trecut sau în viitor, ne întoarcem mereu la anumite persoane sau preocupări, față de care avem sentimente profunde sau care ne...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 17:37

Alarmant! Numărul violurilor şi al tâlhăriilor a crescut cu aproape 80%, în Capitală

Alarmant! Numărul violurilor şi al tâlhăriilor a crescut cu aproape 80%, în Capitală

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-septembrie 2019, numărul infracţiunilor înregistrate a constituit 7.552 cazuri şi s-a majorat cu 325 cazuri, în comparaţie cu ianuarie-septembrie 2018. Infracţiunile comise pe teritoriul municipiului Chişinău...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 17:31

Megaincendiu de mărimea unei metropole, scăpat de sub control în Australia. Pompierii sunt neputincioși

Megaincendiu de mărimea unei metropole, scăpat de sub control în Australia. Pompierii sunt neputincioși

Mai multe incendii de pădure din Australia au fuzionat şi au creat un singur „mega-focar”, care arde de acum într-o manieră necontrolată la nord de Sydney, au anunţat vineri autorităţile locale, care şi-au recunoscut neputinţa în faţa flăcărilor devastatoare,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 17:28

Descoperire neaşteptată: Alcoolul a salvat omenirea

Descoperire neaşteptată: Alcoolul a salvat omenirea

Strămoşii oamenilor ar fi fost salvaţi de la extincţie de consumul de alcool, cred oamenii de ştiinţă care au studiat obiceiurile alimentare ale primatelor de acum milioane de ani, relatează The Independent. Evoluţia capacităţii de a metaboliza alcoolul e posibil să îi fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 16:17

Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

Serviciile secrete americane în colaborare cu cele europene, semnalează o activitate tot mai intensă a GRU, serviciul de informații militare al Rusiei, pe teritoriul statelor europene.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Decembrie 2019, ora: 16:02

Ion Ceban: Am discutat cu primarul Kievului, Vitalii Kliciko, despre perspectivele de colaborare dintre capitalele noastre

Ion Ceban: Am discutat cu primarul Kievului, Vitalii Kliciko, despre perspectivele de colaborare dintre capitalele noastre

Acordul de cooperare dintre Chișinău și Kiev, care de mult timp nu mai este funcțional, va fi actualizat în curând. Primarul Capitalei Ion Ceban a făcut această declarație după o întrevedere cu primarul de Kiev, Vitali Kliciko. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)