Astăzi 21 August 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 20 August 2019
Abonamente

Muzică 27 Ianuarie 2012, ora 05:46    Din editia print

Start pentru a doua etapă Eurovision

Marime Font

60 de participanţi vor concura pentru a doua etapă a selecţiei naţionale „Eurovision”. Audierea publică a celei de-a opta ediţii naţionale „Eurovision” va avea loc duminică 29 ianuarie, la Televiziunea Naţională. 

Emoţii mari şi pregătiri ca la carte pentru cei 60 de concurenţi rămaşi în listă. Ei vor trebui să dea tot ce-i mai bun şi să convingă juriul că piesa lor merită să meargă mai departe. Bătălia se anunţă a fi foarte dură, iar asta în condiţiile în care pe lista participanţilor se regăsesc greii muzicii autohtone, dar şi interpreţi care ne-au reprezentat câte o dată ţara - Geta Burlacu şi Nelly Ciobanu. Iată ce ne-au spus câţiva dintre participanţii de anul trecut referitor la motivele pentru care nu se dau bătuţi nici anul acesta.

M Studio

Înarmaţi cu optimism şi cu o piesă bună, băieţii de la M Studio n-au ezitat să se înscrie şi anul acesta. Ei spun că participarea este un bun prilej pentru a se promova. „În ceea ce priveşte aşteptările, nu ne-am propus decât să aducem la urechile ascultătorilor piesa noastră, fără intenţia de a merge neapărat la Baku. Am ales anume această piesă, deoarece dintre toate melodiile înregistrate în ultimul timp ni s-a părut mai reprezentativă pentru acest concurs, în stilul Eurovision, a spus Eugen Negruţă de la M Studio. El menţionează că melodia „Open your eyes” s-a născut instantaneu şi poartă un mesaj pozitiv. „Piesa este un îndemn de a analiza modul nostru de viaţă, în contextul în care timpurile grăbite de astăzi ne fac să uităm de lucrurile frumoase din viaţa noastră - dragostea, natura şi multe alte altele”, a remarcat instrumentistul.

Mariana Mihăilă


Nici frumoasa prezentatoare de la TRM nu a depus armele. Sigură pe forţele proprii, Mariana Mihăilă îşi încearcă norocul la selecţia naţională cu melodia „Live on forever”, realizată în colaborare cu textierul irlandez Aidan O’Conor şi compozitorul grec Gorgi. „Este o piesă melodioasă, care cred că se potriveşte pentru acest concurs, deoarece melodia prinde uşor şi se memorizează destul de repede, ceea ce-i foarte important. Dacă nu aveam o piesă bună, nu îndrăzneam să mă înscriu”, ne-a relatat interpreta.

Doiniţa Gherman

Emoţiile şi euforia din 2011 sunt sentimentele pozitive pe care cântăreaţa Doiniţa Gherman vrea să le retrăiască şi la selecţia pentru Eurovision 2012. Conştiincioasă şi pusă numai pe lucruri frumoase, tânăra s-a grăbit să participe nu oricum, ci cu o piesă care se declară deja câştigătoare. Melodia „Welcome to Moldova” cheamă Eurovision-ul la noi în ţară. Ea spune că acesta este singurul concurs în care se avântă şi consideră gata pentru provocarea de la Baku. „Americanii sunt un model în promovarea valorilor lor, prin diferite metode: limbă, drapel, cultură şi multe altele. Astfel, am hotărât să invit lumea la noi în ţară, deoarece consider că avem locuri frumoase cu care ne putem mândri. Sper că, după ce vor auzi piesa mea, turiştii ne vor invada ţara”, a spus pe o notă de umor interpreta.

Alexandru Manciu

Alexandru Manciu nu este mai puţin încrezător şi la fel ca toţi ceilalţi are aşteptări destul de mari. Melodia sa e una de dragoste şi se numeşte „If you leave”, pe versurile lui Mihai Teodor, muzica fiind semnată de interpret. „Sper să ajung acolo şi să iau şi un premiu, să demonstrez lumii că şi în Moldova se face muzică bună. Am lucrat cu un producător din Germania, astfel că a ieşit ceva destul de frumuşel, ceea ce mi-a sporit interesul pentru a mă înscrie”, a remarcat Alexandru. El a mai spus că nu-l sperie concurenţii buni. „Cu atât mai bine, voi avea cu cine să lupt”.

Nicoleta Gavriliţă

Participantă pentru al treilea an, Nicoleta Gavriliţă consideră Eurovision-ul experienţă frumoasă şi utilă pentru ea. „De fiecare dată rămân cu impresii plăcute, aflu ceva nou, îmi aduce doar emoţii pozitive şi o stare de bine. Aşteptările mele sunt modeste - să intru în finală”, şi-a exprimat speranţa tânăra cântăreaţă. Piesa „Crazy little thing” îi aparţine şi a fost făcută în colaborare cu Serghei Bilcenko şi textiera Liuba Perciun. „Deocamdată, melodia a fost cotată bine, cel puţin pe Internet, cu multe accesări şi păreri bune, care sper să fie şi sincere. Nu-mi rămâne decât să văd reacţia publicului larg”, spune interpreta. Ea a adăugat îi va face o mare onoare să concureze alături de artişti recunoscuţi ai scenei noastre, acesta fiind şi un bun prilej de a învăţa de la ei.

Cristina Croitoru

Motivul pentru care Cristina Croitoru şi-a dorit să participe este faptul că aşa se poate face cunoscută. „E singurul concurs urmărit de toată lumea, oferindu-mi astfel oportunitatea de a mă afirma ca artistă. În afară de asta, îmi doresc enorm să reprezint Moldova la Eurovision. Acum e important să am o prestaţie bună în cea de-a doua etapă a selecţiei naţionale. După aceea mai vedem…”, a afirmat artista. Piesa sa se numeşte „Fight For Love”, semnată de tânăra compozitoare Doina Sclifos. „Din cele câteva oferte pe care le-am avut, melodia Doinei mi-a plăcut cel mai mult. Mă reprezintă în totalitate şi mi se pare foarte potrivită pentru Eurovision”, a conchis interpreta.

Pasha Parfeni

Printre cei mai aprigi concurenţi, prezent pentru al treilea an, redutabilul Pasha Parfeni nu se dă bătut cu una, cu două. Ce-i drept, participarea lui de anul acesta nu a fost pentru nimeni o surpriză, fiind anunţată încă din ediţia trecută. Motivul înscrierii? Talentatul interpret este foarte nerăbdător să urce pe scena de la Baku şi promite că va face tot ce-i stă în puteri pentru a ajunge acolo. El va merge în concurs cu piesa „Lăutar”, o poveste de dragoste care promite multe.

Adrian Ursu

Adrian Ursu este catalogat drept surpriza din acest an. După ce şi-a mai încercat norocul acum şapte ani, muzicianul a hotărât că îşi poate permite luxul să participe din nou, deşi tot el susţine că şansele interpreţilor moldoveni sunt inegale în comparaţie cu ale celorlalţi concurenţi. „Participarea la Eurovision reprezintă o nouă etapă în cariera mea artistică. Este un concurs bun, dar care dă mari bătăi de cap Moldovei, deoarece în Moldova trăim cu posibilităţile pe care le avem. Avem din start şanse inegale, din mai multe puncte de vedere, atât geopolitic, cât şi investiţional, de promovare a piesei”, a menţionat cântăreţul. El spune că este realist şi în acelaşi timp optimist în ceea ce priveşte posibilitatea de a aduce Eurovision-ul la noi acasă.

Melodia sa vine cu un îndemn „Be yourself!” adresat tuturor categoriilor de ascultători. Este un mesaj mereu actual - „Fii tu însăţi! „Trăieşte-ţi viaţa la maximum, ia tot ce-i mai bun de la ea, nu pierde timpul în zadar şi preţuieşte-l pe cel de lângă tine”, cam acesta e mesajul piesei, ne spune autorul.

Cele câteva noutăţi muzicale la „Eurovision” sunt: EL Radu cu piesa „I'm with you now”, Irina Tarasiuc şi MS Gootsa cu „Save a little sunshine”, formaţiile Bingagrove, Che-MD, El Pepino Feliz, Osigan şi Voice.

Republica Moldova va participa al optulea an consecutiv la acest concurs internaţional. Ediţia a 57-a a Concursului „Eurovision Song Contest” va avea loc la Baku, Azerbaidjan, între 22 şi 26 mai 2012. 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 August 2019, ora: 22:59

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea doamnei judecător Domnica Manole de revizuire a hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al instanței. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 18:23

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Deputatul blocului ACUM, Radu Marian, recunoaşte că alegerea celor doi reprezentanți constituționali, Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, nu au fost o alegere bună.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:54

Consiliul Republican al PSRM, în ședință: „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Consiliul Republican al PSRM, în ședință: „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Partidul Socialiștilor din Republic Moldova (PSRM) anunță despre convocarea unei ședințe a Consiliului Republican al formațiunii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:51

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Războiul comercial dintre SUA și China își arată efectele mai devreme decât era așteptat, iar consecințele immediate sunt intrarea în recesiune a celor mai mari economii ale lumii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:27

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

Mihai Popuşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, informează TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:08

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a venit cu o reacție dură la acuzațiile celor din blocul ACUM, care au criticat vehement votarea ex-deputatului PSRM, Vladimir Țurcan, în calitate de președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:56

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Dosarul penal pentru omor intenţionat în cazul decesului omului de afaceri Iurie Luncaşu a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la decizia procurorului general interimar Dumitru Robu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:39

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, dar la care asistă societatea noastră în ultima perioadă, aduce cu sine nemumărate semne de întrebare. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forţa politică actuală, a trezit discuţii şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:33

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

La două luni și jumătate de la preluarea guvernării împreună cu partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, președintele pro-rus Igor Dodon a reușit să impună în pozițiile-cheie din arhitectura de putere a Republicii Moldova oameni loiali lui sau apropiați fățiș...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:32

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Anchetatorii au descoperit noi probe extrem de importante în maşina criminalului Gheorghe Dincă. Astfel, criminaliştii ar fi identificat o poşetă albastră, dar şi un cercel, care nu ar fi aparţinut nici Alexandrei Măceşanu, nici Luizei Melencu. Informaţia a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 13:50

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, recunoaște semnarea contractului de vânzare a Aeroportului Internațional Chișinău către „NR Investments Ltd”, companie înregistrată pe insula Guernsey (o insulă din canalul englez, în largul coastei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:34

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

Conform unei simulari a deplasării norului apărut ca urmare a exploziei unei rachete nucleare, particulele radioactive ar fi ajuns deasupra teritoriului R. Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:15

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

„Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat”, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:14

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Constantin Brâncuşi este subiectul unui proces, după ce opera de artă a fost distrusă, proprietarul acesteia cerând despăgubiri de 22,5 milioane de dolari, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:26

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Un nou acord de colaborare între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care va include și un pact de neagresiune pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 20 septembrie, va fi semnat „în zilele următoare”, „condiționat” a declarat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:15

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Deputatul Blocului ACUM Dan Perciun spune că a votat în Parlament pentru o Curte echilibrată cu cel puțin teri judecători în care avea încredere și că a așteptat să fie condusă de un președinte apolitic. Despre aceasta alesul poporului a scris pe rețelele de socializare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:05

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Vicepremierul țării, Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, solicită judecătorilor Curții Constituționale să prezinte public opțiunea lor de vot, în caz contrar să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 August 2019, ora: 08:58

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Perspectiva unui ″Brexit″⁣ fără acord crează îngrijorare, mai ales după apariţia unor documente ale Guvernului britanic care conţin un scenariu alarmant.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:53

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a povestit, la emisiunea "Marius Tucă Show" de la Mediafax, ce le-a spus principalul suspect al crimelor din Caracal anchetatorilor cu referire la Alexandra Măceșanu. Acesta a susținut că nu a violat-o și că au dormit...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 August 2019, ora: 08:46

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

Horoscopul zilei de 20 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:27

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu este nemulțămită de numirea colegului său de coaliție guvernamentală - socialistul Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:39

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

Judecătoarea Liuba Șova a făcut dezvăluiri, în cadrul unei intervenții în platoul TV8, despre procedura de vot de astăzi a președintelui Curții Constituționale (CC). Potrivit acesteia, au existat anumite „recomandări” pentru a vota într-un anumit fel, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:25

Cacealmaua concursurilor mimate

Cacealmaua concursurilor mimate

Dezvăluirile judecătoarei Liuba Șova, despre modul cum a fost ales Vladimir Țurcan și anume că această „decizia a fost luată în altă parte” au declanșat un adevărat „tsunami politic”, scoțând în evidență toată splendoarea și ipocrizia...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)