Social

Statistici despre natalitatea în Republica Moldova

Astfel, raportul de masculinitate este de 107 băieţi la 100 de fete. Totodată, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, rata totală de fertilitate în Moldova rămâne scăzută înregistrându-se până la 1,30 naşteri la o femeie, transmite IPN.

Datalele statistice arată că nivelul natalităţii este mai înalt în mediul rural decât în cel urban. În funcţie de greutatea la naştere, 94% din născuţii-vii au avut peste 2,5 kilograme şi majoritatea copiilor s-au născut după o durată a sarcinii de peste 35 de săptămâni.

Datele arată că a scăzut uşor numărul mamelor care nasc la vârsta mai mică de 20 de ani. În anul 2015, vârsta medie a mamei la prima naştere a fost de circa 25 de ani. Mamele din mediul rural nasc la o vârstă mai mică – 24,1 ani decât mamele din mediul urban – 26,5 ani. Totodată, majoritatea copiilor născuţi în familiile numeroase sunt din mediul rural.

Potrivit BNS, pe parcursul anului 2015 cei mai puţini copii s-au născut în municipiile Chişinău şi Bălţi, în raioanele Ocniţa, Basarabeasca, Cimişlia, Briceni. Cele mai înalte rate ale natalităţii s-au înregistrat în raioanele Ungheni, Făleşti, Șoldăneşti şi Criuleni.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *