Actualitate

Statul Islamic a ordonat atentate în Roma

Ulterior autorităţile italiene au anunţat că patru persoane au fost arestate şi mai caută încă două pe numele cărora există mandate de arestare, potrivit AP.

Potrivit procurorilor italieni, un membru al reţelei teroriste Stat Islamic ar fi ordonat unui italian, de origine marocană, să comită atacuri în Roma pe durata Anului Sfânt.

Procurorul italian Maurizio Romanelli a declarat joi că anchetatorii italieni au interceptat discuţii despre plănuirea unor atacuri în Italia "acordând o atenţie specială oraşului Roma", localizate în zone controlate de reţeaua Stat Islamic în timpul unei investigaţii ce a vizat militanţi străini aflaţi în Italia.

Autorităţile au emis şase mandate de arestare, inclusiv pentru un cuplu – o italiancă şi un marocan – cu copii care a plecat din ţară pentru a se alătura grupării teroriste, în februarie 2015, fiind căutaţi în continuare de autorităţi.

Potrivit The Washington Post, poliţia italiană a reţinut un cuplu de marocani care locuia în Lecco, în apropiere de Milano, care plănuia să părăsească Italia pentru a ajunge în teritorii controlate de Stat Islamic din Siria sau Irak, împreună cu cei doi copii ai lor, cu vârste de doi şi patru ani. Un alt bărbat de origine marocană de 23 de ani a fost arestat în Varese, un alt oraş în apropiere de Milano.

Poliţia din Milano a anunţat anterior că a desfăşurat "o vastă operaţiune contra terorismului" în nordul Italiei pentru a împiedica două persoane să părăsească ţara pentru a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic din Siria sau Irak.

În cadrul unui interviu la televiziunea Canale 5, Alfano a declarat că suspecţii reţinuţi "aveau intenţii foarte urâte în privinţa ţării noastre", intenţionâd să comită atentate în Italia.
Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *