CSI / Rusia

„Statul Islamic” a revendicat atacul din Daghestan. Moscova evită cuvântul „terorist”

Grupul SITE Intelligence Group, care monitorizează activitatea islamistă pe Internet, a confirmat că atacul din Daghestan a fost pus la cale de islamiştii celulei locale ISIS.

Amintim că în Daghestan a avut loc un atentat cu bombe direcţionate care au dus la distrugerea a două maşini de poliţie pe şoseaua care leagă Kaspisk de Mahacikala.

Potrivit rapoartelor oficiale, în urma atentatului a fost ucis un poliţist şi alţi doi au fost răniţi. În acelaşi timp, teroriştii susţin că numărul victimelor este mult mai mare – cel puţin 10 politisiti au fost ucişi.

Totodată, autorităţile ruse nu menţionează cuvântul terorism.

Serviciul de presă al SKR – Comitetul de anchetă al Rusiei a declarat că a deschis un dosar penal pentru „tentativă de ucidere a unui ofiţer de poliţie”, „trafic de explozibili”, „fabricarea ilegală a dispozitivelor explozive” şi „deteriorarea intenţionată a proprietăţii în mod periculos”, transmite „Interfax”. 

Jihadiştii din Daghestan, republica nord-caucaziană, au atacat un convoi al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, două maşini aflate în mişcare între localităţile Kaspisk şi Mahacikala fiind distruse cu bombe direcţionate.

Ca urmare a exploziei, un poliţist a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi.

Maşinile marca „UAZ” şi „Ural” ale MAI se aflau în coloană, transortând poliţişti detaşaţi de la poliţia Krasnoyarsk în Daghestan. Potrivit „Interfax”, după explozii, „UAZ”-ul a ars complet, iar camionul „Ural” doar parţial.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *