Statul NU REUȘEȘTE să recupereze milioanele de la SANDULACHI

publicat în Guvern pe 10 Februarie 2013, 12:57

Roman Talmaci, executorul judecătoresc responsabil de recuperarea banilor de la Pantelei Sandulachi susţine că procedura prin care se încearcă recuperarea celor 6.2 mil. de lei de la fostul deputat este anevoioasă, pentru că toate bunurile de care dispune acesta sunt sechestrate pentru o altă datorie, de peste 1 mil. de lei, pe care Sandulachi o are către defuncta Investprivatbank.

"Dosarul a venit la mine pe 13 septembrie 2012. A ajuns la mine pentru că eu mai am un dosar cu Sandulachi, în care un alt creditor trebuie să primească de la acesta 1,2 mil. de lei", afirmă Talmaci. Creditorul despre care a vorbit executorul judecătoresc este Investprivatbank, căreia Sandulachi îi este dator cu 1,2 mil. de lei, după ce a primit de la bancă un credit.

Talmaci susţine că în procesul executării datoriei către bancă a întreprins mai multe acţiuni, în urma cărora au fost sechestrate mai multe bunuri ce aparţin lui Sandulachi. În dosarul cu Investprivatbank este pus sub sechestru un apartament cu trei camere din sectorul Buiucani al capitalei, două terenuri de pământ, o moară de porumb şi mai multe utilaje folosite în agricultură. "Valoarea lor ar acoperi datoria faţă de bancă. Ar mai rămâne bani pe care i-am transfera celor de la MF. Altceva, la moment, nu văd ce putem face", zice Talmaci.

sursa: zdg.md