Social

Statul român oferă R. Moldova 2850 de locuri la studii universitare

Astfel, admiterea la studiile de licenţă se realizează pe locurile repartizate fiecărei instituţii de învăţământ superior pentru tinerii de origine etnică română şi cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Pentru anul universitar 2012-2013 a fost alocat un număr de 2300 de locuri de studii, din care 700 de locuri cu bursă şi 1600 de locuri fără bursă. Din totalul locurilor fără bursă, 390 sunt alocate pentru extensiunile universitare de la Bălţi şi Cahul.

Pentru studii de masterat, statul român a alocat un număr de 550 de locuri de studii, dintre care 50 de locuri cu bursă şi 300 locuri fără bursă pentru studii în România, iar 200 de locuri cu bursă pentru extensiile universitare de la Bălţi şi Cahul.

Admiterea la studii universitare de licenţă se realizează pe baza dosarelor depuse la sediile misiunilor diplomatice ale României din R. Moldova pentru locurile repartizate de MECTS.

Fiecare candidat depune un singur dosar la Consulatul General al României de la Chişinău, Bălţi sau Cahul. În cazul în care un candidat depune mai multe dosare, acesta este eliminat din concurs.

Admiterea pe locurile subvenţionate de stat se realizează în ordinea descrescătoare a mediei generale de admitere. Anul trecut statul român a oferit 5000 de burse pentru tinerii moldoveni care au dorit să-şi continue studiile în România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *