Istorie

Ştefan cel Mare, omagiat la 507 de ani de la moarte

Ei au adus un omagiu marelui domnitor, remarcând calităţile sale unice, care au permis păstrarea integrităţii teritoriale şi spirituale a ţării din acea epocă. „Acum ţara noastră are nevoie de asemenea oameni. Ştefan a condus-o cu mână tare, dar pe bună dreptate”, au remarcat chişinăuienii prezenţi la evenimentele oficiale din centrul capitalei.

Potrivit directoarei Centrului Cosmologic „Polus Geticus”, Tatiana Paladi, citată de Info-Prim Neo, semnul care a guvernat anul naşterii lui Ştefan cel Mare este boul de apă şi reprezintă semnul celor mai puternici conducători. „Ştefan cel Mare este nativul semnului Berbec, o zodie solară guvernată de Marte, care-l reprezentă pe zeul războiului – trăsătura de bază a domnitorului nostru. Componenta dinamico-energetică presupune o mulţime de calităţi datorită cărora Ştefan cel Mare a câştigat aproape toate bătăliile purtate: impuls, combativitate, curaj, cinste, putere, entuziasm, decizii fără drept de apel, dorinţă de afirmare etc.”, spune Paladi.

Ştefan cel Mare a domnit 47 de ani. În acest răstimp, Moldova a cunoscut o înflorire atât pe plan economic, cât şi cultural. Datorită meritelor sale excepţionale a fost cunoscut şi la Roma, fiind apreciat inclusiv de Papa Sixtus al IV-lea, pentru apărarea creştinătăţii. Este onorat de către biserica română până în zilele noastre, fiind trecut în rândul celor sfinţi.

Andrian Adam, stagiar la TIMPUL
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *