Timpul Local

Stefanel Roscovan a cstigat Premiul Mihai Traistariu

Stefanel Roscovan, fiul regretatului compozitor Anatol Roscovan, s-a intors victorios din Romania, de la concursul national „Camena” care s-a desfasurat la Piatra-Neamt. Pe langa Premiul I, la categoria de varsta 9-11 ani, Stefanel a mai obtinut si cateva premii speciale: premiul oferit de Mihai Traistariu, premiul pentru cea mai buna interpretare a cantecului patriotic, premiul pentru cea mai buna tinuta scenica si premiul „Minimister”.

„Cel mai important pentru mine e premiul oferit de catre Mihai Traistariu. Este un mare interpret roman, cu o voce deosebita si as vrea sa cant ca el”, spune Stefanel Roscovan. Premiul „Mihai Traistariu” consta in participarea cu marele interpret la o emisiune televizata. E oferit la fiecare concurs unde Mihai Traistariu este presedinte sau membru al juriului. Stefanel este primul interpret din Republica Moldova care s-a invrednicit de acest premiu.
Mihai Traistariu a spus ca il cunoaste pe Stefanel de cand a participat la concursul televizat din Romania „Vreau sa fiu vedeta”.
„I-am remarcat talentul pe atunci. La acest festival m-a facut sa plang pe mine si pe o jumatate de sala. Este exceptional. Piesa lui Fredy Mercury „Show must go one” in interpretarea lui Stefanel a fost una demna de un premiu important. Am simtit nevoia sa-l ajut si i-am oferit premiul meu. Si pentru ca a avut concurenti pe masura, am hotarat sa impartim locul I intre patru interpreti, printre care era si Stefanel”, a mai spus Traistariu.
Premiul I la aceasta categorie de varsta a fost impartit intre interpreti cu un palmares impunator, printre care si Madalina Lefter, participanta de anul trecut la „Eurovision Junior” din partea Romaniei. Trofeul Festivalului „Camena” din Piatra-Neamt a fost castigat de Andreea Olariu din Constanta, care va reprezenta anul acesta Romania la „Eurovision Junior”.
O alta basarabeanca, Nicoleta Gavrilita, eleva Liceului teoretic „Mircea Eliade” din capitala, s-a invrednicit de premiul II la categoria de varsta 15-18 ani, premiul special al mass-media si unul pentru originalitate.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *