Carte

Stela Popa va lansa volumul pentru copii „Sofia Păpădia”

Alături de autor la eveniment vor participa interpretele Nona Marian, Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Aura, nutriționista Galina Tomaș, economista Oxana Gâțu, dar și jurnalistele Dorina Gherganov și Sofia Obada.

Totodată, în cadrul evenimentului va avea loc un recital de colinde interpretat de elevii de la liceul „Mircea Eliade”. O scenetă adaptată după poveste de elevii de la liceul „Orizont”. Responsabilă de distracție va fi echipa de la Clounella.

Stela Popa menționează, că cartea-poveste Sofia Păpădia este plină de învățăminte, sugerate copiilor prin farmecul lecturii. „Îmi amintesc că odată, după un buletin de știri, mă întorceam acasă cu inima grea. Grea pentru că citisem o știre despre o fetiță abuzată. Nu de puține ori am lăcrimat în emisie directă când am citit știri despre copii abuzați, furați sau maltratați. Și atunci mi-a venit ideea să le spun copiilor, printr-o poveste, cum să se ferească de oamenii răi. Cum să nu se încreadă în oricine le întinde o bomboană. Să aibă curaj să înfrunte răul, așa cum face Sofia Păpădia în poveste. Este o carte care îi învață pe pici despre bine faci, bine ajungi. Nu este nici pe departe însă o carte-poveste tristă. Nu. Dimpotrivă. Este o poveste frumoasă, vioaie și din care micii cititori vor învăța anotimpurile, așa cum o fac eu acum cu fiul meu Dan-Andrei, prin desenele realizate de Stela Damaschin-Popa. Pictorița cu care colaborez încă de la prima carte apărută în seria Povești pentru Dănuț de la Editura Cartier. Două mame știu rețeta perfectă pentru succesul garantat al unei povești. S-a pus mult suflet și multă culoare în această nouă apariție. Vă asigur că, odată răsfoind-o, picii nu vor mai lăsa cartea din mâini. Cartea-poveste Sofia Păpădia este a treia din seria Povești pentru Dănuț”, a spus autoarea. 

Totodată, Stela Popa este autoarea a mai multor volume, 100 de zile (roman), Editura Tritonic, București, dedicat Revoluției Twitter din Republica Moldova, Îngerii Mării (carte-poveste), Editura Cartier, 2015, seria Povești pentru Dănuț, Semincioara fermecată (carte-poveste), Editura Cartier, 2016, seria Povești pentru Dănuț, CD-audio „Semincioara fermecată”, teatru radiofonic citit de vedete din Republica Moldova.

TIMPUL.MD (V.M)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *