Timpul Local

Stelele Chisinaului Ele sunt Ana Patrascu din Chisinau si Valeria Tarasova din Balti

Premiul Mare al Festivalului national de muzica usoara, editia a XV-a, cate un trofeu si 15 mii de lei au ajuns la Valeria Tarasova din Balti, sectiunea adulti, si la Ana Patrascu din Chisinau, sectiunea copii. Evenimentul a avut loc sambata si duminica la Teatrul „Mihai Eminescu”.

Valeria Tarasova a reusit sa obtina Marele Premiu interpretand o melodie a compozitorului rus Aleksandr Sulghin. Iar Ana Patrascu a incantat juriul si publicul cu o doina autohtona. Premiile au fost inmanate cu mare fast de sponsori si reprezentanti ai ministerelor Invatamantului si Culturii. Castigatoarele au fost foarte emotionate. „Am luptat mult pentru acest premiu, sunt bucuroasa si asta ma mobilizeaza sa muncesc si mai mult pentru a participa si la alte concursuri nationale si internationale”, spune Valeria. Desi piata showbizului din R. Moldova este mica, cei de la jurizare s-au aratat uimiti de interesul pe care il manifesta tinerii pentru arta interpretativa. „De la an la an se vede un progres in randul interpretilor, problema e ca nu avem o piata muzicala destul de dezvoltata”, precizeaza Ruslan ?aranu, membru al juriului.

Concursul s-a desfasurat la un nivel inalt. Toti participantii s-au ales cu diplome, cadouri si premii. Oaspetii din Romania le-au daruit interpretilor doua chitare acustice. Participantii la concurs au demonstrat inca o data ca in Moldova sunt multi tineri talentati care reprezinta tara cu demnitate la diferite festivaluri. „Steaua Chisinaului” este cel mai longeviv dintre festivalurile de muzica usoara. Iar anul acesta, dupa cum puncteaza Traian Vasilcau, organizatorul evenimentului, „a fost foarte greu sa gasim sponsori, am avut un buget de doua sute de mii de lei, redus la jumatate si, in plus, mai este si epidemia de gripa, care i-a impiedicat pe cativa dintre concurenti sa participe la concurs”.La finala festivalului au participat 31 de interpreti la doua categorii de varsta, 8-13 ani si 14-30 de ani. Concurentii au interpretat cate o piesa, la alegere, in limba romana.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *