IT&C

Steve Jobs a DEMISIONAT de la conducerea Apple. Află cine preia şefia companiei

"Am spus întotdeauna că, dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru ", scrie Jobs, într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple".

Plecarea sa din cadrul companiei ridică multe întrebări legate de sănătatea sa şi de viitorul companiei.

Lupta sa cu cancerul pancreatic, care durează de mulţi ani a fost subiect de discuţie pentru investitori, fani şi consiliul de conducere al companiei. Jobs a fost în concediu medical din 17 ianuarie, îndatoririle sale fiind preluate de Cook, care la vremea respectivă era COO.

La 55 de ani, Jobs a revenit în atenţia publicului în martie pentru a prezenta ultima versiune a iPad şi pentru a participa la cina organizată de preşedintele american Barack Obama pentru liderii IT din Silicon Valley.

În câteva secunde de la retragerea lui Jobs de la cârma Apple, toată presiunea s-a transferat pe umerii antrenaţi ai lui Tim Cook, care va deveni noul director executiv al Apple.

Tim Cook este fiul unui muncitor pe un şantier naval şi al unei gospodine. A copilărit în Robertsdale, Alabama şi mai târziu a obţinut licenţa în inginerie industrială. Înainte de a se alătura echipei Apple în 1998, Timothy Cook a lucrat pentru companii precum Compaq, Intelligent Electronics şi IBM. În 2007 a fost promovat pe postul de director de operaţiuni al Apple şi l-a înlocuit în două rânduri pe Steve Jobs la conducerea Apple.

De altfel, Cook face parte din board-ul producătorului de echipament sportiv Nike şi este singurul om din conducerea Apple căruia Steve Jobs i-a permis să ocupe o funcţie de conducere în afara companiei IT.

Atunci când vine vorba de muncă, Tim Cook este recunoscut ca un workaholic, ţinând cont de faptul că deseori trimite e-mailuri în toiul nopţii sau ţine teleconferinţe cu angajaţii duminică noaptea, pentru a pregăti planul de bătaie săptămânal. Cook este recunoscut pentru severitatea faţă de angajaţi, perseverenţă şi echilibru, iar în viaţa de zi cu zi este o fire retrasă, care evită opulenţa şi comportamentul ostentativ.

Sursa: ZF.ro/Forbes.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *