Frumusețe

Stop acneei

Chiar dacă unele dintre doamne sunt ferm convinse că odată cu trecerea anilor şi cu ieşirea din adolescenţă acneea dispare, realitatea demonstrează exact contrariul. Acneea este influenţată de obiceiurile tale, iar dacă ai observat că situaţia se înrăutăţeşte înseamnă că faci ceva greşit. Anumite obiceiuri pe care le ai în fiecare zi îţi pot pune în pericol tenul, mai ales dacă acesta este gras sau mixt, cu porii mai mereu dilataţi şi cu puncte negre în bărbie, pe pomeţi şi pe nas.

1. Machiajul poate irita tenul

Anumite ingrediente din produsele cosmetice pot irita tenul, favorizând apariţia acneei, dar şi a punctelor negre. Încearcă să eviţi produsele care conţin coloranţi artificiali (în lista cu ingrediente îi găseşti sub denumirea „FD&C”), lanolină (grăsime de oaie), ulei mineral şi alţi derivaţi din petrol, parfumuri sintetice.

2. Foloseşti produse care usucă tenul

Chiar dacă ţi se pare o idee bună să foloseşti loţiuni tonice cu alcool, loţiuni pentru curăţarea tenului sau săpunuri care usucă tenul gras cu tendinţa acneică, specialiştii avertizează să nu le foloseşti pentru că nu vei face decât să stimulezi şi mai mult secreţia de sebum.

3. Produsele pentru păr pot închide porii

Ingredientele din produsele pentru coafat rămân pe firul de păr, le transferi pe pernă, dormi cu faţa pe ea şi pot să blocheze porii, avertizează dermatologul.

4. Dezinfectează periile de machiaj

Bureţii şi pensulele pe care le foloseşti pentru aplicarea machiajului sunt o sursă nesfârşită de bacterii care pot să favorizeze acneea. De aceea este recomandat ca bureţii să fie de unică folosinţă, iar pensulele să fie curăţate măcar o dată pe săptămână.

5. Parfumul… limitat

Parfumul poate să cauzeze şi să agraveze acneea în cazul în care ai tenul cu tendinţă acneică. Este recomandat să pulverizezi parfum doar pe încheietura mâinii sau pe haine. Mare atenţie şi la produsele pentru baie care conţin parfum sintetic!
 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *